• Elindult a strandszezon Sellyén, az Ormánság fővárosában.

  • A termálfürdő négy medencével, kedvező jegyárakkal és kimondottan hosszú napi nyitvatartással várja a vendégeket.

A Baranya vármegyei – Pécstől 45 kilométerre délnyugatra fekvő – Sellyén már több mint 60 éve működik egy termálvizes fürdő. A kisváros termálfürdője szezonálisan áll a látogatók rendelkezésére.

Idén is június elsején nyitottak és a nyári utolsó napjáig üzemelnek. A választék szabadtéri medencékből áll: hűvösebb vizű sportmedence, termálvizes ülőmedence, gyermekmedence és tanmedence. A fürdő nyitvatartása egész kedvező, hétfőtől vasárnapig 10 és 22 óra között tartanak nyitva, így tulajdonképpen minden egyes nap lehetőség van esti fürdőzésre is. A korán kelők reggel 6 és 9 óra között úszójegyet is válthatnak.

A sellyei termálvíz a hidrogénkarbonátos hévizek közé tartozik. Bár hivatalosan nem számít gyógyvíznek, de összetétele miatt kedvező hatással lehet a reumás megbetegedésekre és az ízületi gyulladásra.

A jegyárak 2024-ben csak szolid mértékben emelkedtek a tavalyi szezonhoz képest, így a sellyei továbbra is az olcsóbb termálfürdők közé tartozik. Tavaly egy felnőtt napijegy 1800 forintba került, idén pedig 2000 forintot kell fizetni érte. A diák és nyugdíjas belépő ára idén 1600 forint, a 7 éves korig váltható gyermekjegy pedig 1200 forintba kerül.

Ráadásul többféle kedvezmény is elérhető. Például a 15 órától váltható felnőtt jegy 1600 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 1200 forintba, a délutáni gyerekjegy pedig csak 800 forintba kerül. A nyitvatartás utolsó három órájára esti fürdőjegy is váltható 1000 forintért, a reggeli úszójegy pedig 500 forintba kerül. (Utóbbi kettő nem drágult tavalyhoz képest). A helyi lakosok Sellye kártyával olcsóbb belépőket válthatnak, de számukra egy akciót is kínálnak, ugyanis a nyári hónapok első péntekjein ingyenesen látogathatják a fürdőt.

termálmedence a sellyei fürdőben

a Sellyei Termálfürdő termálmedencéje

a Sellyei Termálfürdő úszómedencéje

Egy év szünetet követően nyitott újra egy gyógyvizes fürdő a Dunántúlon. Itt olvashat róluk.