• Június elején bezártak, mert egy dolgozónál felmerült a koronavírus gyanúja, de kiderült, hogy nem volt fertőzött.

  • Most nyithatna a gödi termálfürdő, erre elromlott a transzformátorállomásuk.

Pár hete írtunk arról, hogy a Zala megyében található Letenyei Termálfürdőre rájár a rúd. A két évvel ezelőtti nyári szezonjuk a medencék rossz állapota miatt maradt ki, idén pedig a fürdőkre vonatkozó szigorú szabályozás miatt nem látták értelmét a nyitásnak. Nos, a gödi termálfürdő sem panaszkodhat ilyen szempontból, elég döcögősen indul náluk a strandszezon.

A Pest megyére vonatkozó lazításokat követően a gödi fürdő viszonylag gyorsan, már május 30-án megnyitott, első körben még a szauna és a gyerekmedence, valamint a meleg vizes tanmedence nélkül. Június 4-én azonban be is kellett zárniuk, a fürdő egyik munkatársának ugyanis pozitív lett a koronavírus gyorstesztje.

Ezt követően a termálstrand teljes körű fertőtlenítésen esett át, de az érintett kollégánál a hivatalos teszt már nem igazolta a koronavírus fertőzöttséget. Ezt megismételték, és az a vizsgálat is negatív lett. Kiderült, hogy korábban sem esett át a vírusfertőzésen. Szóval tulajdonképpen feleslegesen zártak be, de végül is a biztonság a lényeg, így teljesen indokolt volt a döntés.

Gödi termálfürdőEzután elvileg újra megnyithatták volna a strandot. Azonban most hétfőn a gödi fürdő közölte, hogy meghibásodott a transzformátorállomásuk. Emiatt a gödi fürdő medencéinek vízforgató berendezései nem működtethetők, ezért a transzformátorállomás megjavításáig nem tudják megnyitni a termálvizes strandot.