• Már tavasszal lehetett arról hallani, hogy hamarosan a Gellért Fürdőben is lesz valamilyen fejlesztés.

  • Most kiírtak egy erre vonatkozó ötletpályázatot.

  • Közel egymilliárd forintból épülhet egy új wellness részleg?

A fővárosi fürdőket érintő terveikről még áprilisban nyilatkozott Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. Ebben röviden már említette, hogy a Gellért Gyógyfürdőnél is terveznek egy beruházást. Erre viszont – anyagi okokból – csak akkor kerülhet sor, miután befejezték a Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti felújítását. Utóbbi várhatóan még idén elkezdődik és másfél évig fog tartani, azaz 2017-2018 táján valósulhat meg a Gellért Gyógyfürdőt érintő fejlesztés.

 

Gellért Gyógyfürdő BudapestEnnek kapcsán még annyit említett Szőke László, hogy felmerült az uszodai kabinsor elbontása, aminek a helyén élményfürdőt alakítanának ki. Ugyanakkor nyitottak az egyéb javaslatokra is, ezért ötletpályázatot írnak ki.

Nos, ezt az ötletpályázatot nemrég valóban ki is írták, amin az egyetemi, illetve doktori (építészeti) képzésben részt vevő hallgatók indulhatnak. Nem különösebben kötötték meg a pályázók kezét. A kiírás szerint a meglévő szolgáltatási kört kell bővíteni valamilyen, a mai kor igényeinek megfelelő újdonsággal. Figyelembe kell venni az épület műemléki védettségét, továbbá azt, hogy minderre nettó 800 millió forint áll rendelkezésre.

Az ilyen ötletpályázatok manapság nagyon népszerűek. A közelmúltban hasonló pályázatot hirdettek a debreceni Aquaticum Strandfürdő fejlesztése kapcsán, valamint Zalakaroson is. Sőt, a Club Tihanynál is folyamatban van egy pályázat.


Van 5 termálfürdős tippünk a kánikulára. Ide kattintva olvashatja ezeket!