• Az egyik településen a termálfürdő mellett, a másikon az élményfürdő és a sportuszoda közötti területen építenének új szállodát.

  • Bükkszéket jövőre gyógyhellyé nyilváníthatják.

Évről évre sokan látogatnak el a rendkívül magas ásványianyag-tartalmú gyógyvizéről ismert Bükkszékre. A termálfürdőt 2012-ben felújították, így minden adott a vendégek fogadásához. Viszont a szálláskapacitás terén még lenne hová fejlődnie a településnek. Jelenleg panziók és vendégházak állnak a turisták rendelkezésére.

Több mint négy éve írtunk arról, hogy a Fürdőszövetség akkori elnöke is egy bükkszéki hotel építését szorgalmazta. Korábban egyébként egész komoly bükkszéki szállodaépítési tervekről lehetett hallani, de ezek megragadtak a tervek szintjén, illetve a válság miatt akadtak el a projektek.

A Turizmus.com friss cikke szerint viszont megint napirenden van a kérdés. A termálfürdő mellett tervezik egy 50 szobás hotel építését, már a látványterveket is elkészítették. Az önkormányzat pályázati forrásból fedezné a hotel építésének költségét.

A szállodánál hamarabb valósulhat meg, hogy Bükkszék gyógyhely címet kapjon. Az ezzel kapcsolatos feladatoknak hamarosan a végére érnek és várhatóan 2019 első felében nyilváníthatják gyógyhellyé Bükkszéket.

Bükkszék strandfürdőEgy másik településen, Dunaújvárosban is új szálloda építését tervezik. A Duol.hu cikke szerint annyiból előbbre tartanak Bükkszéknél, hogy a Modern Városok Program révén nálunk már ennek a finanszírozása is megoldottnak tűnik.

Korábban máshová tervezték a szállodát, viszont arra jutottak, hogy turisztikai szempontból előnyösebb lenne az élményfürdő és a sportuszoda közötti területen megvalósítani a szállodafejlesztést. Hosszú szünet után a közelmúltban nyitották meg újra az Aquantis fürdőt, s hamarosan a sportuszoda is megújul, így ez valóban ideális helyszín lehetne a hotel számára.