• A belvárosi nagyparkoló teljes átépítésével, valamint a város főutcájának átalakításával jelentős parkolófejlesztés zajlik, illetve indul Hévízen.

  • A főutca rekonstrukciója már a végéhez közeledik.

Nemrég írtunk arról, hogy Hévízen a Hotel Aquamarin telkének egy részén új parkolót építenek. Az MTI híre szerint ezzel nem érnek véget az üdülőhely parkolóit érintő változások.

Október elsején ugyanis részben lezárják a város több mint 300 férőhelyes nagyparkolóját, amelyet három fázisban teljesen átépítenek. Új bejáratot és kijáratot alakítanak ki, a gyalogosfelületeket szélesítik, sétányokat és biciklisávokat hoznak létre, továbbá növelik a zöldterület nagyságát is.

A mintegy 500 millió forintos beruházást az önkormányzat önerőből, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból, valamint az adósságrendezés alól mentesült önkormányzatoknak megítélt kormányzati támogatásból fedezi. A részleges lezárással járó átalakítás várhatóan május végéig tart.

Papp Gábor polgármester beszámolt arról is, hogy a város főutcáján, a Széchenyi utcában a jelenleg zajló teljes rekonstrukció után megszűnik a parkolási lehetőség. A kieső több mint ötven parkolóhelyet az utcáról nyíló, újonnan kialakított, csaknem 60 férőhelyes parkoló pótolja majd október végétől.

Hévíz Széchenyi utca látványtervPapp Gábor hozzátette: a Széchenyi utca mintegy egymilliárd forintos rekonstrukciója – amely a közművek teljes cseréjét és a zöldfelületek rendezését jelenti – már a végéhez közeledik. A napokban a Magyar Közút 129 millió forintos keretből megkezdte az útburkolat helyreállítását is, a tervek szerint így november végéig minden munkálat lezárulhat.

(MTI)

A Hévízi-tó körüli véderdőt érintő munkálatot kezdődnek szeptember végén. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.