Jó évet zárt a Bükkszéki Termálfürdő, viszont a további növekedéshez nagy szükségük lenne egy szállodára, valamint a gyógyászati részleg fejlesztésére.

A 2012-ben befejeződött átépítés után tavaly zárta első teljes üzleti évét a Bükkszéki Termálfürdő. A decemberben tartott lakossági fórumon a polgármester elmondta, hogy eredményes évet zárt a termálfürdő, amiben jelentős szerepe volt a jó nyári vendégforgalmuknak. A leglátogatottabb időszaknak augusztus 18-19-e bizonyult, amikor a Salvus napokat tartották. A sztárfellépőket is felvonultató rendezvény alatt naponta közel 3000 vendége volt a fürdőnek.

Bükkszéki Termálfürdő Az eseményen jelen volt Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke is, aki szerint a további fejlődés szempontjából fontos lenne egy hotel építése, valamint a gyógyászati szolgáltatások körének bővítése. Korábban egyébként voltak szállodafejlesztési tervek, de a befektetők lelkesedését a válság lehűtötte. A YouTube-on mindenesetre még most is fellelhető egy több mint hat éves látványterv a Hotel Salvus Gyógy- és Sportszállóról, ami valóban impozáns szálloda lehetett volna.


A jelenlegi realitás viszont az, hogy egy panzió mellett, nagyjából 20 kisebb vendégház, egy ifjúsági tábor és egy kemping jelenti a szálláskínálatot Bükkszéken. Ráadásul ezek többsége csak szezonálisan tart nyitva.