Közel 400 hír és cikk jelent meg idén a Termál Online-on. Ezek és a site-on lévő több információ pedig közel negyedmillió látogatót vonzott.

Voltak idén is olyan témák, amelyek kiugróan sok olvasót érdekeltek. Az év utolsó napján összegyűjtöttük, hogy melyik volt az öt, legmagasabb olvasottságot elért cikkünk. Kezdjük a végéről.

 

5. Miért nincs termálfürdő a Balatonnál?

BalatonA nyár közepén, július 12-én jelent meg a cikk. Lelőve a poénját: geológiai okok miatt nincsenek lépten-nyomon termálfürdők a Balatonnál. Ahhoz, hogy egy kellemes, 36 fok körüli hőmérsékletet tartani lehessen a medencékben, legalább 40-45 fokos víznek kellene feltörnie, az ideális pedig 60-70 fok lenne, ilyent pedig nehéz lesz találni a tó körül. Persze pótmegoldások vannak: a siófoki Galerius Fürdő és néhány ottani szálloda a Balatontól 17 kilométerre lévő Nagyberényből hord termálvizet. Balatonszemesen ugyan van egy kihasználatlan termálkút, bár annak sem túl meleg a vize.

 

4. 9 meglepő termálfürdős tény

Virtális HévízEbből a cikkből megtudhattátok, hogy a Hévízi Tófürdő vize egy hét alatt kétszer kicserélődik. Zalakaros sokat köszönhet a MÁV-nak, bár nem érinti vasútvonal. A Dagály Fürdő pedig egy utcáról kapta a nevét.

 

3. Mire jó a kénes gyógyvíz?

Harkány Gyógyfürdő (fotó)Ez a téma nagyon felcsigázta az olvasókat még április 27-én. Harkány és Mezőkövesd a legismertebb a kénes gyógyvizéről, de Hévízen is enyhén kénes víz található.

2. Gyógyfürdők, ahol elérhető lesz a nyugdíjas kedvezmény

1. Nyugdíjas? Így kaphat kedvezményes gyógyfürdő belépőt

A két éllovas téma összekapcsolódik. Az első helyezett cikkben azt foglaljuk össze, hogy kik és hogyan pályázhatnak január másodikától az Erzsébet-program keretében elérhető kedvezményes gyógyfürdő belépőkért. Ettől alig maradt el látogatószámban az a cikk, amelyben összegyűjtöttük, hogy hol lehet majd igényebe venni a kedvezményt.

ketezertizenharom