Korábban olasz és magyar befektetők is érdeklődtek a dunaújvárosi Aquantis Élményfürdő iránt, de egyelőre nem kellett senkinek a létesítmény, ami közel két éve zárva tart.

Már több mint egy éve próbál túladni a CIB Bank a Dunaújvárosban található Aquantis Élményfürdőn, de egyelőre nem jártak sikerrel. A bank eladó ingatlanokat tartalmazó weboldalán jelenleg 950 millió forint + ÁFA irányáron szerepel a hányatott sorsú fürdő. A leírás szerint 13 külső- és belső medencét tartalmaz a hatalmas komplexum, amelyben csúszdák, szaunarészleg, jacuzzi, gyógyászati központ is helyet kapott. Az élményfürdő teljes területe 7622 négyzetméter, amelyből 1000 négyzetmétert tesz ki a vízfelület. Már ha lenne benne víz, hisz utoljára közel két éve volt nyitva a fürdő.

Az üresen álló dunaújvárosi élményfürdő

Az üresen álló dunaújvárosi élményfürdő

A 950 millió forintos árral egyébként hatalmasat bukna az üzleten a CIB Bank. A Dunaújvárosi Hírlap ugyanis arról ír, hogy 2006-ban a város és a bank nettó 3,37 milliárd forintos beruházási összegről állapodott meg. Ezt havi 22 millió forintos részletekben 20 év alatt kellett volna visszafizetnie Dunaújvárosnak. Ezt nem tudták teljesíteni, így a bankhoz került az élményfürdő. Akkoriban egyébként évi 300 ezer vendéggel számoltak.

A beruházás reménytelenségét jól illusztrálja, ha összehasonlítjuk más fürdők paramétereivel. A dunaújvárosi létesítmény előtt nem sokkal nyílt meg Siófokon a Galerius Fürdő. A siófoki fürdőépítés a dunaújvárosinak a harmadába került miközben a vízfelülete alig marad el az Aquantisétól. A tervezett 300 ezres vendégszám tarthatatlanságát pedig személetesen mutatja, amiről egy hete írtunk: Siófokon sikernek tartják, hogy 2013-ban 130 ezres vendégszámot értek el.

De említhetnénk a gyulai Várfürdőhöz kapcsolódva tavaly év végén megnyitott AquaPalota Élményfürdőt, ami 6000 négyzetméteres, vízfelülete 900 négyzetméter, – azaz kisebb, mint az Aquantis – 2,4 milliárd forintba került és évi 100 ezer új vendéget várnak tőle. Magyarán turisztikai centrumokban sem lehet megtölteni 300 ezer vendéggel egy ekkora létesítményt, nemhogy Dunaújvárosban.

A helyi napilap egyébként arról ír, hogy korábban egy olasz befektetőt emlegettek lehetséges vevőként. Illetve felmerült egy villamosenergia-ipari érdekeltségekkel rendelkező vállalkozó, Pomázi Csaba neve is, aki állítólag 800 millió forintért megvette volna az élményfürdőt.

Képek az Aquantis Élményfürdőről:

Dunaújváros: a rövid fénykor

Dunaújváros: a rövid fénykor

Dunaújváros: rántottsajt menü nélkül

Dunaújváros: rántott sajt menü nélkül

Dunaújváros: gazdátlan masszázságy

Dunaújváros: gazdátlan masszázságy

Dunaújváros: gyógyászati részleg betegek nélkül

Dunaújváros: gyógyászati részleg betegek nélkül