• A melegebb vizű medencék után néha jólesik egyet úszni a 26-28 Celsius-fokos úszómedencében, már ha van ilyen az adott termálfürdőben.

  • Mutatunk néhány olyan termálfürdőt, ahol fedett úszómedence is található.

A termálfürdők kapcsán fontos választási szempont lehet, hogy az adott helyen működik-e úszómedence. Lehetőleg olyan ami fedett, s így egész évben használható (azért a téli sátortetős megoldások nem az igaziak).

Az élménymedencék – az ülőmedencék meg pláne – általában nem különösebben ideálisak az úszáshoz, maximum egy-két rövid tempózáshoz megfelelőek, ráadásul túlzottan meleg a vizük. Különösen a nyári melegben kifejezetten frissítő a 26-28 Celsius-fokos vízzel töltött úszómedencéket használni. Olyankor is praktikus az úszómedence, ha egy családon belül nem mindenki szereti a gyógyvizes medencéket, esetleg valamilyen egészségügyi probléma miatt tiltott számára a gyógyvizes üldögélés, ezért inkább úszna egyet.

Hosszan lehetne még sorolni az érveket a fedett úszómedence mellett, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan termálfürdőt, ahol az úszást kedvelő vendégkör is megtalálhatja a számítását.

Balfi Gyógyfürdő

A Sopronhoz tartozó Balf fürdőjében egy fedett uszoda is működik. Az uszodába külön váltható belépőjegy, azonban érdemes tudni, hogy az úszómedence hétfőnként nincs nyitva (a fürdő többi része hétfőn is üzemel).

Balf GyógyfürdőHajdúszoboszló – Hungarospa, Árpád Uszoda

Sokan talán nem is tudják, hogy a Hungarospa fürdőkomplexumhoz a gyógyfürdő, az élményfürdő, a strandfürdő és az aquapark mellett egy fedett uszoda is tartozik. Az egész évben nyitva tartó Árpád Uszoda a Thermal Camping szomszédságában található. Ez nem pusztán egy medencét foglal magában, hanem fitnesztermet, tanmedencét, szaunát és szoláriumot. Sőt, – emiatt titkos tipp lehet – az őszi, téli és tavaszi időszakban egy kis termálmedence is üzemel az Árpád Uszodán belül.

Hajdúszoboszló Árpád uszodaKiskunmajsa – Jonathermál

Egy hangulatos, faszerkezetű medencecsarnokban kapott helyet a 25 méteres úszómedence. A különlegességét az adja, hogy gyógyvízzel töltik.

Jonathermál termálfürdő KiskunmajsaMarcali Fürdő

A Somogy megyei Marcaliban található termálfürdőhöz kapcsolódva 2009-ben adták át a fedett részleget, ami egész évben üzemel és egy 25 méteres úszómedencét, valamint egy tanmedencét is magában foglal. Itt azért érdemes azzal számolni, hogy a helyi és a környékbeli gyerekek úszásoktatása itt zajlik, tehát a szezonon kívül könnyen belefuthatunk iskolás csoportokba.

Marcali fürdő fedett úszómedenceMezőkövesd – Zsóry Fürdő

A közelmúltban teljesen felújították a fedett uszodát, amit egy élményfürdő részleggel egészítettek ki. A kiegészítő belépőjegy az uszodába és az élményfürdőbe egyaránt érvényes, így szabadon járhatunk át az két részleg között. Az uszodához ráadásul egy szauna is kapcsolódik.

Zsóry Fürdő fedett úszómedenceTiszakécske – Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő

Az aktív kikapcsolódást kedvelőkre is gondoltak a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőben, számukra a fedett úszómedencében egész évben biztosított a sportolási lehetőség. Közvetlenül a medence mellett találunk egy jacuzzit, így az úszások között akár pezsgőfürdőzve is megpihenhetünk.

Tisza-parti Termálfürdő