• Tavaly nyáron még az is kérdéses volt, hogy életben marad-e Szvitacs Alexa, de jelenleg már paralimpiai sportkarrierjére koncentrál.

  • A fiatal sportolónő rehabilitációját a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő is segíti.

A 28 éves Szvitacs Alexa tavaly augusztusig gondtalanul élte az aktív sportolók életét. A Kecskeméti Spartacus játékosaként az első osztályban asztaliteniszezett, gyerekeket edzett. A serdülő Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági világbajnoki bronzérmes válogatott játékos azonban 2018 augusztusában otthonában váratlanul rosszul lett. A kórházban derült ki, hogy vérmérgezést kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és a lábujjait. Összesen két és fél hónapot töltött az intenzív osztályon, az elmúlt hónapokban összesen hat műtéten esett át.

Sokan valószínűleg ettől teljesen összeomlottak volna, Alexát viszont keményebb fából faragták és még a kórházban elhatározta, hogy paralimpiai bajnok lesz.

Szvitacs Alexa rehabilitációját a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő ingyenes kezelésekkel támogatja. Minden egyes nap három kezelésen vesz részt a fürdőben. Ezek közé tartozik a mofetta, ami segíti a perifériás keringést, a sebek gyógyulását, a szervezete regenerációját. A gyógygázkezelés után masszázson vesz részt, majd a mágneságyas kezelés következik, ami a mikrokeringést javítja.

Tavaly december 19-én a teljes pingpongos társadalom összefogott és egy jótékonysági asztalitenisz-gálát tartottak, amelynek bevételéből a sportolónőt támogatták. A speciális robotkar, amivel a labdát is meg tudja fogni, ugyanis 16 millió forintba, a lábujjakat pótló szilikon pedig egy-egy millió forintba kerül.

Itt megtekintheti a TV2 1/1 című műsorának Alexa egy napjáról szóló riportját:


Akik támogatnák a sportolónőt, azok itt tudják megtenni:
Erste Bank: 11600006-00000000-82023658, Szvitacs Renáta
Közlemény: Szvitacs Alexa – Stay strong