• Hévíz városa és az általa üzemeltetett sármelléki Hévíz-Balaton Airport háttérbázisként támogatást biztosítana a Red Bull Air Race megrendezéséhez.

  • Múlt héten derült ki, hogy új helyszín után kell néznie a repülős eseménynek.

Az MTI híre szerint Papp Gábor, Hévíz polgármestere örömmel vette, hogy Keszthely és a nyugat-balatoni térség helyszíne lehetne a világbajnoki repülős versenynek. Az üdülőhely első emberének meggyőződése, hogy “Hévíz és térsége, mint Magyarország egyik legeredményesebb turisztikai területe és a város, mint a Hévíz-Balaton Airport nemzetközi repülőtér üzemeltetője alkalmas arra, hogy e nagyszabású rendezvény lebonyolításához háttérbázisként támogatást nyújtson”.

Papp Gábor szerint a Balaton infrastruktúráját és felkészültségét illetően egyaránt alkalmas és képes a rendezvény megvalósítására.

A budapesti Főpolgármesteri Hivatal a múlt héten közleményben tudatta, hogy Tarlós István főpolgármester tájékoztatta a repülős verseny szervezőit: a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni a júliusra tervezett eseményre. A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek a Dunakanyart, esetleg valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét.

Red Bull Air Race HévízKeszthely alpolgármestere, Nagy Bálint ezután a közösségi oldalán tette közzé: levélben fordult a repülős világbajnoki versenyt szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, javasolva, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is. Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezésére – jelezte Nagy Bálint.

A keszthelyi alpolgármester pénteken telefonon is egyeztetett a versenyt szervező cég elnök-vezérigazgatójával, akivel abban egyezett meg, hogy megvizsgálják a lehetséges helyszíneket. A szakmai döntés után hatástanulmányokat is kell végezni, ezután lehet csak a részletekről beszélni.

(MTI)