• Sokszor eltévedtek a termálfürdőt kereső turisták, ezért közvetlen utat építettek a tófürdőhöz, ahol már készül a fedett rész.

  • Tavaly adták át az idén belilult vizű termálfürdőt.

A szabadkai Pannon Televízió közölt egy tudósítást a Vajdaság északi részén található Pacséron megvalósult útépítésről. A település termálfürdője ugyanis mostantól egy közvetlen úton is elérhetővé válik Szabadka irányából. Ez azért lényeges, mert a fürdőbe érkező vendégek miatt megnőtt az autóval a településen áthaladók száma, ami egyrészt a falubelieknek is szokatlan volt, másrészt a fürdőt kereső turisták is rendszeresen eltévedtek Pacséron. A 24,3 millió dináros (kb. 62 millió forintos) beruházás révén a kóválygó turisták jelentette probléma mostantól megszűnik.

 

A tudósítás utolsó másodperceiben a háttérben feltűnt egy építkezés is:

Pacsér fedett termálfürdőAz már a Magyar Szó cikkéből derül ki, hogy az október eleje óta zárva tartó tófürdő mellett megkezdődött a fedett rész kiépítése. További információt azonban nem közöltek erről. A felvétel alapján még az alapozásnál tartanak, így leghamarabb talán tavaszra készülhet el a fedett részleg. A Pacséron található termálvizű tófürdő mellett már korábban – tavaly ősszel – beharangozták egy egész évben nyitva tartó fürdő építését, de akkor ebből nem valósult meg semmi.

A pacséri út átadásáról szóló tudósítást itt tekinthetik meg:


A jelenleg zárva tartó fürdőről itt találnak további információkat.