• Más és más erősségei vannak ennek a három termálstrandnak, de az közös bennük, hogy jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújtanak.

  • Olcsóbb és drágább, de szélesebb medencekínálatot biztosító fürdő is található közöttük.

Május elején pár hétig úgy tűnt, hogy idén nyáron minden termálfürdő maximum csak termálstrand lehet. Ez volt az az időszak, amikor a koronavírus-járvány miatt első körben csak a szabadtéri medencéiket nyithatták meg a fürdők. Aztán ezt a korlátozást szerencsére feloldották és mostanra már nagy vonalakban visszatértek a fürdők a normál üzemmódba.

Jó néhány hazai termálfürdő kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkezik és ezek közül gyűjtöttünk össze hármat, amelyeket szerintünk érdemes lehet idén nyáron útba ejteni. Mindhárom eléggé hangulatos, szerethető strandnak számít, mondjuk ezt úgy, hogy nyilván erősen szubjektív, hogy mi a hangulatos és szerethető. Ettől függetlenül ezt a három fürdőt tényleg bátran ajánljuk mindenkinek, aki szereti a szabadtéri fürdőket. Pláne, hogy ár-érték arányban egész jó szolgáltatást nyújtanak.

A háromból kettő ráadásul nem kizárólag a nyári szezonban üzemel. Ezek a strandok azoknak is jó választást jelentenek, akik a téli hidegben is előszeretettel keresik fel a szabadtéri termálmedencéket.

Bonyhádi Termálfürdő

A hármas legfiatalabb fürdője, ami kizárólag a strandszezonban tart nyitva. A Tolna megyei Bonyhádon 2012 májusában adták át a szabadtéri termálfürdőt. Az élménymedencét 28-32 Celsius-fokos, az ülőmedencét 36-38 Celsius-fokos, a pancsolómedencét pedig 30-32 Celsius-fokos vízzel töltik.

A belépőjegyek ára egész baráti. Egy felnőtt napijegy 1490 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1200 forintba, 3-6 év között 400 forintba kerül, 3 év alatt pedig díjtalan a belépés.

Bonyhádi termálfürdő

Gödi Termálstrand

Náluk az idei strandszezon eleje kimaradt, mert a transzformátorállomás meghibásodása miatt csak múlt héten tudták megnyitni a fürdőt. A Budapesttől nagyjából 25 kilométerre lévő strand egy 1970-es évek végén fúrt termálkútnak köszönheti a létét. Három medencével rendelkeznek: 34-36 Celsius-fokos termálmedence, 26-28 Celsius-fokos sportmedence, valamint egy gyermekmedence, ami szezonálisan üzemel.

A korábbi években a szezonban már reggel 6-kor megnyitott a fürdő, viszont most az újranyitás óta 8 órától látogatható a strand, de ugyanúgy 20 órakor zárnak. Éjszakai fürdőzéseket egyelőre nem rendeznek.

Budapest-környéki viszonylatban kedvezőnek számító jegyárakkal várják a vendégeket. Egy felnőtt napijegy 1850 forintba, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 1300 forintba kerül.

Göd termálfürdő

Lipóti Termálfürdő

Győr-Moson-Sopron megyében, azon belül is Mosonmagyaróvár közelében található Lipót község. Az itteni termálfürdő kicsit más jellegű, mint a fenti kettő strandfürdő. Nagyobb területen fekszik és az élményfürdős szolgáltatásaik azért erősebbek, viszont nyilván a szélesebb kínálat érződik a jegyáraikban is.

A vendégeket egész évben nyitva tartó termálmedencék, miniváras gyermekmedence, családi élménymedence, óriáscsúszdás strandmedence, úszómedence és vízi játszótér várja a Lipóti Termálfürdőben. A termálmedencéket 34 és 38 Celsius-fokos vízzel töltik, az élménymedencék 31-33 Celsius-fokosak, az úszómedence vizének hőfoka pedig 26-28 Celsius-fok.

Lipóti TermálfürdőA szezonban egy felnőtt belépő 3600 forint, a gyermek jegy (6-14 éves korig) 2900 forint, a 2 felnőtt, 1 gyermek számára érvényes családi belépő ára pedig 9300 forint. Ezek az árak szeptember 15-ig érvényesek, utána olcsóbbak lesznek. Aki tehetni annak esetleg érdemes keddenként felkeresnie a termálstrandot, ugyanis egy augusztus 15-ig érvényes akció keretében a hét második napján a felnőtt és gyermek belépő árából 300 forint, a családi jegy árából pedig 500 forint kedvezményt adnak.