• Március 17. óta tartott zárva a dunaújvárosi Aquantis élményfürdő.

  • Július 15-től a medencék egy része újra a vendégek rendelkezésére áll.

Bár a fürdő honlapján még nem szerepel, hogy nyitnak, de tegnap Pintér Tamás, dunaújvárosi polgármester bejelentette, hogy július 15-től ismét látogatható az Aquantis élményfürdő.

A polgármester elmondása szerint az elmúlt hetekben a fürdőt üzemeltető DVG Zrt. munkatársai az udvaron több tucat köbméter szemetet szedtek össze, a medencékben kijavították a hibás burkolatot, visszahelyezték a csúszdák hiányzó elemeit. Ezen felül megnyitottak egy eddig sosem használt vizesblokkot, feltöltötték a medencéket és persze ami nagyon fontos: megszerezték az ehhez szükséges engedélyeket.

Egyelőre csak a fürdő külső medencéit nyitják meg, amit a városvezető a vírushelyzettel indokolt (bár már nincs korlátozás érvényben a fedett fürdőkre vonatkozóan – szerk). A szabadtéri medencéket a Fabó Éva sportuszoda felől lehet megközelíteni, a két intézmény együtt használható.

A város honlapján található információk szerint az élményfürdő 5:30 és 20:00 óra között tart nyitva, belépőt az uszoda jegypénztárában lehet váltani. Az uszodából a strand területén lehet átmenni az élményfürdőbe, öltözési, zuhanyozási lehetőség az uszoda vendégöltözőjében van, illetve kültéri öltözőt telepítettek az élményfürdő területén.

Dunaújváros élményfürdő csúszdaReggel 5:30 és 9:00 óra között a kétórás bérletesek is átmehetnek az élményfürdő területére, ez a bérlet csak erre az időpontra érvényes, napközben nem, a reggeli 2 órás úszójegy az uszodában és az élményfürdőben is 580 forint. A csúszdák 9:00 órától 20:00 óráig üzemelnek, augusztus elsejéig nem kell külön jegyet váltani hozzájuk, a napozóágyak használata 1000 forint kaució ellenében ingyenes.

Jelenleg egy egész napos fürdőbelépő 1500 forintba, a nyugdíjas napijegy 1100 forintba, a diákjegy 1000 forintba, a gyermek belépő pedig 750 forintba kerül.