• Nincs sok medence, ami van, az is szabadtéri, de nagyon hangulatosak és a belépők ára több mint baráti.

  • Adunk négy tippet a retrós termálfürdők kedvelőinek.

Különbözőek vagyunk, így a fürdők terén is mindenkinek más jön be. Vannak, akik a legmodernebb és legnagyobb fürdőkomplexumokat kedvelik, ahol tucatnyi medence és széles wellness kínálat áll a rendelkezésükre. Mások viszont a kisebb termálfürdőkre esküsznek, ahol egy kezükön meg tudják számolni a medencéket. Ezek olcsóbbak is, de sokan nem is annyira az alacsonyabb jegyárak, hanem inkább a hangulatuk miatt kedvelik ezeket a termálfürdőket.

Az utóbbiak számára gyűjtöttünk össze amolyan utazási tipp gyanánt négy termálstrandot. Jó értelemben véve mindegyik kicsit retrós jellegű, de szép környezetben fekszenek. Közös pontjuk, hogy igen kedvező áron kínálják a belépőket és a négyből háromban a termálvíz gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik.

A koronavírus-járvány miatt mindegyik lenti fürdőt be kellett egy időre zárni, viszont azóta újra megnyitottak.

Fehérgyarmati Termálfürdő

A közel nyolcezer lakosú kisváros Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén található. Ha úgy könnyebb beazonosítani: Nyíregyházától még 70 kilométert kell utazni kelet felé. A fürdőben úszómedence és ikermedence áll a vendégek rendelkezésére, a vizük pedig gyógyvíz minősítéssel rendelkezik. A belépők ára nincs elszállva: egy felnőtt jegy 900 forint, gyermekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak pedig 750 forint a jegyár. 16 óra után délutáni belépőt is válthatunk 700 forintért.

Fehérgyarmat termálstrand

Nagybánhegyesi Termálfürdő

Békés megye déli részén, nem messze Orosházától található Nagybánhegyes község. 1980 óta működik termálfürdő a településen. Egyetlen medence jelenti a választékot, amit kitűnő jódos-brómos termálvízzel töltenek. A jegyárak igencsak kedvezőek: a felnőtt belépő 650 forint, a nyugdíjas és diák jegy ára 600 forint, a gyermekbelépő pedig 550 forintba kerül. A fürdőhöz egy kemping is tartozik. A nyitvatartásuk azonban rendhagyó, csak pénteken, szombaton és vasárnap vannak nyitva.

Nagybánhegyes Termálfürdő

Tápiószentmártoni Termálfürdő

Ezt a fürdőt Pest megyében, Ceglédtől nagyjából 20 kilométerre északra találjuk. Gyógyvíz minősítéssel rendelkeznek és négy medencéjük van, de a honlapjukon található tájékoztatás szerint most ebből három medence üzemel. A felnőtt belépőjegy ára 1000 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig 600 forint a jegyár. Tényleg nagyon jó, hangulatos fürdőről van szó.

Tápiószentmárton termálfürdő

Tiszaörsi Termálfürdő

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Tiszafüredtől délre 14 kilométerre találjuk Tiszaörs községet. Itt igazán nagy múltra tekinthet vissza a fürdő, hiszen az 1930-as években találtak termálvizet, amire alapozva nem sokkal később strandfürdőt is nyitottak. A gyógyvizet három, eltérő hőfokú medencébe töltik. A felnőtt napijegy ára kereken egy ezres, nyugdíjasoknak és diákoknak 800 forintot kell a pénztárban hagyni a belépőért, 6 év alattiak pedig ingyen látogathatják a termálfürdőt.

Tiszaörsi Termálfürdő