• Május 30-án kinyitották a gödi strandot, ami azonban csak néhány napig üzemelt.

  • Először egy koronavírus-fertőzés gyanúja miatt zártak be, majd a trafóházuk romlott el.

  • Július 10-én újra megnyitottak.

Nem indult könnyen a Pest megyei Göd termálfürdőjének idei szezonja. A veszélyhelyzet megyét érintő feloldása után viszonylag gyorsan kinyitották a fürdőt, azonban öt napnyi működést követően, június 4-én újra be kellett zárniuk, miután az egyik kollégájuknál koronavírus-fertőzöttséget jelzett a gyorsteszt.

A fürdőt teljeskörűen fertőtlenítették és az időközben elvégzett újabb tesztek szerint a kollégájuk valójában nem is volt koronavírusos. Azonban mire újra megnyithatták volna a termálfürdőt, elromlott az áramellátásukat biztosító transzformátorállomás, emiatt továbbra sem tudtak vendégeket fogadni.

A transzformátor javítása közel egy hónapig tartott, a jó hír viszont az, hogy mostanra sikerült megjavítani. Péntek délután megnyitották a termálstrandot, szombattól pedig 8 és 20 óra között várják a fürdőzőket. A vendégek rendelkezésére áll a kedvező belépőárakat kínáló strand mindhárom medencéje.

Göd termálfürdőEz azt jelenti, hogy Budapesten és környékén lassan teljessé, vagy legalábbis a korábbinál teljesebbé válik a megszokott fürdős kínálat. Azért persze még akadnak zárva tartó fürdők is. Így például a budai Gellért és Király fürdők zárva maradtak, ennek okáról itt írtunk. Illetve nem nyitották még meg a budai Veli bej törökfürdőt sem, ami március 15. óta nem üzemel.