• A budapesti gyógyfürdők közül még nem nyitották meg a Gellért és a Király fürdőket.

  • A zárvatartás oka, hogy mindkettő esetében a felújítással kapcsolatos tervek kerültek napirendre.

Amióta a hatályos szabályozás lehetőséget teremt rá, ütemezetten folyik a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fürdők újranyitása. Jelenleg már teljes kapacitással várják vendégeiket a patinás Lukács, Rudas és Széchenyi gyógyfürdők. Nyitva a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő, a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő, a Paskál Gyógy- és Strandfürdő, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő.

Nyitva van a társaság mindkét szezonális fürdője, a Római és a Pünkösdfürdői strand is. A nyitva tartó fürdők sorából még hiányzik a ferencvárosi Dandár Gyógyfürdő. Ennek a létesítménynek a nyitása július 15-én várható. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. fürdői közül azonban még nem érkezett hír a Gellért Gyógyfürdő és a Király Gyógyfürdő nyitásáról. Nem véletlenül.

A Gellért kapcsán annyit érdemes tudni, hogy az épületben található szálloda és fürdő két külön tulajdonoshoz tartozik. A fürdő a fővárosi fürdőüzemeltető társaságé, a hotel pedig sokáig a Danubius Hotels tulajdonában volt, azonban majdnem pont egy éve értékesítették az Indotek Group részére.

Gellért Hotel BudapestAz Indotek részéről már ekkor azt nyilatkozták, hogy az épület eredeti funkciójának megtartása mellett nagyszabású beruházást terveznek, ötcsillagos szállodává fejlesztenék a Gellértet. Az Indotek Group tulajdonosa, Jellinek Dániel a közelmúltban arról beszélt, hogy folyamatosan kap vételi ajánlatokat a szállodára, de nagyon büszke rá, ezért nem fogja eladni.

Márpedig, ha felújítást terveznek a szállóban, akkor azt érdemes lehet összekapcsolni a fürdőt érintő munkálatokkal is. “A Szt. Gellért Gyógyfürdő és a Szt. Gellért szálloda sorsa az 1918-as nyitás óta szorosan összefonódik. Tekintettel arra, hogy a szálló felújításának terve napirendre került, – ahogy ez hírként a sajtóban is megjelent, – Társaságunk is vizsgálja a fürdő felújításának lehetőségét és ennek függvényében fogunk dönteni a fürdő újranyitásáról is” – tudtuk meg Czinege Szilviától, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. értékesítési és marketing igazgatójától.

Budapest törökfürdők Király fürdőA Király Gyógyfürdő felújítása szintén nagyon időszerű és a törökfürdő megújítását már korábban beharangozták. Ez a terv továbbra is él, olyannyira, hogy – mint megtudtuk – ennél a fürdőnél már csak a felújítást követően várható az újbóli megnyitás. Ennek a pontos dátuma viszont még nem ismert.