• Szokolai Lajos közel 20 esztendőn keresztül volt Cserkeszőlő polgármestere.

  • Jelentős szerepe volt abban, hogy a község ma már az ország kedvelt üdülőhelyei közé tartozik.

Életének 84. évében, hosszú, türelemmel viselt betegség után elhunyt Szokolai Lajos, Cserkeszőlő nyugalmazott polgármestere, Cserkeszőlő díszpolgára. Közel húsz esztendőn át, 1998 és 2019 között töltötte be a település polgármesteri posztját és a község termálfürdőjének fejlesztése mindig is a szívügyének számított.

Szokolai Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunmadarason született, s az ottani gépállomáson volt mezőgazdasági gépész ipari tanuló. 1973-ban önállósította magát és sikeres családi vállalkozást indított. Már befutott üzletemberként indult 1998-ban a településvezetői pozícióért.

A róla készült portréban így írt a Figyelő 2000 nyarán a fürdővel kapcsolatos első döntéseiről: “a strand termálvizét például gyógyvízzé minősíttették, s egészségügyi szolgáltatásokat vezettek be, továbbá kiépítettek egy 900 négyzetméteres vízfelületű élménymedencét is. Nemrég a fürdő téliesítésére nyújtottak be pályázatot, s a polgármester abban bízik, hogy amennyiben sikerrel járnak, a jelenlegi három hónap helyett egész évre ki tudják tolni az idényt”.

Ezt sikerült is megvalósítania, polgármestersége alatt a cserkeszőlői fürdő egy korszerű fedett részleggel és gyógyászati centrummal bővült. 2017-ban a fürdő és környéke gyógyhely címet kapott.

Szokolai LajosKimagasló közéleti érdemeire tekintettel Cserkeszőlő Községi Önkormányzat saját halottjának tekinti Szokolai Lajost.