• Jó néhány termálstrand szeptember 3-án, most vasárnap lesz utoljára nyitva az idei évben.

  • Érdemes a hétvégét kihasználni, hiszen egytől egyig kedvező árakat kínáló strandokról van szó.

Néhány szezonálisan üzemelő termálfürdőben már múlt héten véget ért a strandszezon. Ahogy például korábban írtuk, ezek közé tartozott a Nagyatádon működő termálstrand is, de a város gyógyfürdője továbbra is – egész évben – várja a gyógyulni vágyókat.

Mivel az előttünk álló hétvégére még egész jó időt jeleztek előre a meteorológusok, ezért arra is akad példa, hogy egy fürdő megtoldotta kicsit a szezonját. Így történt a Jászság legolcsóbb termálstrandja, a Jászboldogházi Strandfürdő esetében. Az eredeti tervek szerint múlt vasárnap lettek volna utoljára nyitva idén. Azonban a várható kedvező időjárásra tekintettel, szeptember 2-án és 3-án, tehát szombaton és vasárnap újra kinyitnak. A korábbi hétvégéhez hasonlóan most sem lesz büfé, de helyette egy lángosos fog kitelepülni a termálfürdőbe.

Most hétvégén lesz idén utoljára nyitva miskolctapolcán az Ellipsum strandi része, de ahogy ma olvashatták, a miskolci Selyemréti Strandfürdő működése az év végéig biztosított. Még vasárnapig tart nyitva az Albertirsai Gyógyvizes Strandfürdő, a Bonyhádi Termálfürdő, a Dávodi Strandfürdő, a Sellyei Városi Termálfürdő, a Tapolcai Termálstrand (Veszprém megyében), valamint a Tiszavasvári Strandfürdő is.

Bár nem termálvizes strandok, de megemlítjük, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. két szezonális fürdője, a Pünkösdfürdői és a Római Strand is vasárnapig látogatható.

Jászboldogházi termálvizes strand a Jászságban

Illusztráció: Jászboldogházi Strandfürdő

Itt olvashat egy olyan hajdúsági termálstrandról, ami viszont várhatóan még szeptember végéig üzemel, ráadásul a belépőjegyeik nagyon olcsók.