• Hajdú-Bihar megyében több kisebb, viszont rendkívül kedvező árú termálfürdő is működik.

  • Ezek közé tartozik Földes nagyközség termálstrandja, ahol három medence áll a fürdőzők rendelkezésére, és barátságos jegyárakkal várják a látogatókat még néhány hétig.

Hajdúszoboszlótól délre 24 kilométerre található Földes nagyközségig. A faluban egy bájos kis termálstrand üzemel már az 1960-as évek óta, amit hajdanában a helyi termelőszövetkezet hozott létre. A Földesi Termálfürdőt azoknak érdemes felkeresni, akik a kisebb, de hangulatos és még a melegebb napokon sem zsúfolt termálfürdőket kedvelik. Az itteni választék három szabadtéri medencéből áll: egy feszített víztükrű úszómedence és két termálmedence.

A szezonálisan üzemelő fürdőt idén május végén, a pünkösdi hétvégén nyitották meg és várhatóan – az időjárástól függően – még szeptember végéig várják a vendégeket.

Ez a termálfürdő a kedvező jegyárairól is ismert. Az idei szezonban a felnőtt belépő 1430 forint, diákok és a nyugdíjasok pedig 850 forintért válthatnak napijegyet. Sok egyéb jegytípust is kínálnak. A családi jegy 2 felnőtt és 1 gyermek esetén 3080 forintba, 1 felnőttnél és 2 gyereknél 2560 forintba kerül, további gyermekenként pedig 550 forint fizetendő. Mindezeken túl csoportos és délutáni kedvezményeik is vannak. A helyi lakosok pedig minden jegytípust olcsóbban vásárolhatnak meg, így például számukra a teljes árú napijegy csak 990 forintba, a földesi nyugdíjas és diák belépő 690 forintba kerül.

A településen feltörő magas sótartalmú, alkáli-kloridos típusú jódos, brómos termálvíz hivatalosan nem rendelkezik gyógyvíz minősítéssel. Mindazonáltal ez ne tántorítson el senkit, mivel már első pillantásra is ugyanaz a jellegzetes aranybarna termálvíz található itt, mint a környékbeli kisebb-nagyobb termálfürdőkben.

termálvizes medence a Földesi strandon

Hajdúsági Földes község termálfürdője

termálvizes medence Földes község fürdőjében

úszómedence a Földesi Termálfürdőben

úszómedence a Földesi Termálstrandon

Köszönjük a fotókat Mázló Editnek!