• A korábbi várakozás szerint az Aquaticum strand felújítása miatt hatalmas vendégáradatnak kellett volna a kerekestelepi fürdőre zúdulnia.

  • Az időjárás azonban közbeszólt.

Tavaly még volt egy utolsó utáni szezonja a nagyerdei strandfürdőnek, 2018 elején azonban már elkezdődött a strand bontása és az impozánsnak ígérkező új fürdő építése. Emiatt azonban idén a Kerekestelepi Strandfürdő számít Debrecen egyetlen termálstrandjának. Miután a korábbi években jó időben rendszeresen megtelt a kerekestelepi fürdő, ezért arra lehetett számítani, hogy az idei nyáron hatalmas tömeg fogja egymás lábát taposni a fürdőben. Két éve egyébként kifejezetten emiatt fejlesztették is a fürdőt.

A Dehir.hu beszámolója szerint azonban ezeket a várakozásokat az idei nyár eddigi időjárása alaposan keresztülhúzta. György Zoltán, a fürdőt üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója a Dehirnek elmondta, hogy a tavalyi szezonban többször is ki kellett tenniük a megtelt táblát, azonban a mostani nyáron erre még nem akadt példa. Nem volt négy olyan egybefüggő nap, amikor igazán strandidő lett volna.

Ettől függetlenül nem kong az ürességtől a kerekestelepi fürdő, hiszen a termálmedencéknek köszönhetően időjárástól függetlenül is ellátogat ide egy „kemény mag”. Azonban hiányoznak azok a vendégek, akik kánikula idején szokták a fürdők felé venni az irányt.

Az érdekes egyébként az, hogy a hőmérsékletet tekintve az idei nyár megfelel a sokéves átlagnak, azonban ezen belül a kifejezetten zivataros, esős napból több volt az átlagnál, ami viszont nem kedvez a szabadtéri fürdőzésnek.

Kerekestelepen június elseje óta hétköznap is a hétvégi jegyárak érvényesek. Azonban még ez sem jelent magas árakat. Egy felnőtt belépő 1500 forintba, a nyugdíjas és a diák jegy 1100 forintba kerül a hatmedencés termálfürdőben.