• A fürdő fő attrakciója, a csúszdapark már az első naptól használható lesz.

  • A strandi részen egyelőre három medence áll majd a vendégek rendelkezésére.

Bő egy hete még csak a nyitás dátumát – július 23. – tudtuk a kisvárdai fürdővel kapcsolatban. A korábban Kisvárdai Várfürdő, most már Aquacinema nevet viselő létesítményben komoly fejlesztést valósítottak, illetve valósítanak meg. Ennek a leglátványosabb eleme a 16 pályás óriáscsúszda, ami országos szinten is a legnagyobbak közé tartozik.

Az öt emelet magas csúszdán belül extrémebb és enyhébb lejtésű pályák is a vendégek rendelkezésére állnak. A biztonságot pedig a személyzet mellett egy modern start-stop rendszer is garantálja.

Egyelőre még nem lesz elérhető a fürdő teljes kínálata. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a csúszdapark mellett egy úszómedence, valamint két termálvizes medence áll majd a vendégek rendelkezésére. A csúszda kapcsán érdemes megjegyezni, hogy vízi csúszdáról van szó, de a végén nem medencébe, hanem egy lassító sávba érkeznek a lecsúszók. Ez semmit nem vesz el a lecsúszás élményéből, sőt elvileg biztonságosabb megoldásnak számít, mint a medencébe érkezés.

Kisvárda Aquacinema csúszdaparkMár lehet tudni a belépők árait is. A strandra érvényes belépők meglehetősen olcsók, de azt ne feledjük el, hogy ezért jelenleg csak három medence használható. Konkrétan egy felnőtt strandbelépő 1200 forintba, nyugdíjasoknak, gyerekeknek ugyanez 900 forintba kerül. Lehetőség van 16 óra után kedvezményes belépők váltására is. Ez felnőttek esetében 600 forintos, nyugdíjasoknak és gyerekeknek 500 forintos jegyárat jelent.

Aki csúszdázna, annak úgynevezett komplett belépőt kell váltania, ez a strandra és a csúszdaparkba egyaránt érvényes. Ennek az ára felnőtteknek 3900 forint. A 2-9 éves gyerekek esetében a komplett jegy 1000 forint, viszont ez csak – a számukra biztonságos – első szintre érvényes. A csúszdapark esetében is válthatók 16 óra után délutáni belépők. Ez felnőttek esetében 1900 forintba, gyerekeknél 500 forintba kerül. A helyi lakosoknak minden jegytípus esetében további kedvezményt biztosítanak a fenti árakból.

Szimpatikus megoldás, hogy az Aquacinemában lehetőséget biztosítanak a reggeli úszásra, amire 6 és 8 óra között nyílik mód. A „rendes” nyitvatartási idő amúgy 9-től 19 óráig tart.

Korábban kemping is kapcsolódott a Kisvárdai Várfürdőhöz, az ígéretek szerint az Aquacinema esetében is marad a kemping, de ennek a nyitására még egy picit várni kell.