• Több mint egy évet vesz igénybe a Csillaghegyi Strandfürdőt érintő fürdőfejlesztés.

  • Összesen 11 medencéje lesz a megújuló fürdőnek.

Jövő tavasszal, vagy legkésőbb nyár elején várható a Csillaghegyi Strandfürdő új fürdőegységének megnyitása. A több mint hárommilliárd forintba kerülő beruházás alapkövét csütörtökön tették le. Ezzel egy újabb, jelentős állomásához érkezett a főváros fürdőfejlesztési programja, ugyanis a beruházás révén Budapest egy egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik.

Az alapkőletételen elhangzott, hogy a gyógyfürdők Budapest egyik legfőbb turisztikai vonzerejét jelentik, felmérések szerint a magyar fővárosba érkező külföldi turisták mintegy 60 százaléka látogat el valamelyik fürdőbe.

A Csillaghegyi Strandfürdőt érintő beruházás célja kettős: egyrészt az, hogy a tervezett épület a lakosság színvonalasabb kiszolgálását szolgálja wellness-részleggel, szaunavilággal, gyerekparadicsommal, valamint étteremmel. Másrészt, hogy a sportolók részére – elsősorban az utánpótlás céljait szolgálva – “otthon nyújtson”.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az eseményen elmondta, hogy hét szintes lesz majd meg a fürdő, összesen 7000 négyzetméternyi fürdőterületet építenek be 11 medencével. A strand jelenlegi három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből visznek át Csillaghegyre.

A jelenlegi, télre lefedett úszómedence (fotó: MTI). Anno ide járt Mágenheim doktor is.

Csillaghegyi Strandfürdő uszodaLátványterv a leendő fürdőről:

Csillaghegyi Strandfürdő fürdőfejlesztés látványterv