• Egy ukrán turista tavaly júniusban ellátogatott a túrkevei kempingbe, majd a termálfürdőbe és fejkamerával rögzítette, amit látott.

  • A felvételek alapján egész hangulatos a Túrkeve Termál.

Az ukrán Yuriy Vakulenko hobbija, hogy különféle kempingekbe látogat el Ausztriától kezdve Spanyolországig, s ezeken a helyeken fejkamerás felvételeket is készít. A videókon összefoglalja az adott kempinggel kapcsolatos tudnivalókat, ami meglehetősen hasznos azoknak, akik később terveznek látogatást ezekre a helyekre.

Vakulenko tavaly június közepén Túrkevére is eljutott, ahol szintén megszállt a helyi kempingben – azon belül is egy apartmanban – és átlátogatott a szomszédos termálfürdőbe, a Túrkeve Termálba. Akit csak a termálfürdő érdekel, az a cikk végén lévő videót a tizedik perctől indítsa, akkor lép ugyanis át a fürdő területére Vakulenko.

Túrkevei termálfürdőA fürdőn belül az uszodánál kezdte a bejárást. Ennek a vize 27 Celsius-fokos és csak úszni tudók használhatják.

Túrkevei termálfürdőEzután a fedett élményfürdő felé vette az irányt. Lent a jacuzzi látható, jobbra a 36-38 Celsius-fokos gyógyvizes ülőmedence. Szemben a csúszda- és a gyermekmedence, balra pedig a nagy strandmedence, amit 28 Celsius-fokos vízzel töltenek fel.

Túrkevei termálfürdőA fedett rész után elnézett a 38 Celsius-fokos kültéri gyógymedence irányába.

Túrkevei termálfürdőVégül a 30 Celsius-fokos élménymedencénél zárta a kemping- és fürdőbejárást az ukrán turista.

Túrkevei termálfürdőItt megtekintheti a teljes videót: