• Újabb fürdők zárt tereiben vezetik be újra a maszkviselési kötelezettséget.

  • Ez a szabály a medenceterekre, szaunákra nem vonatkozik.

Múlt héten számoltunk be arról, hogy a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda a belső tereiben kötelezővé tette a maszkviselést. A döntést a fokozódó járványügyi helyzettel indokolták.

Budapesten a Hegyvidéki Önkormányzat a kulturális és sportintézményeiben a 6 éven felülieknek teszi kötelezővé a szájat és az orrot eltakaró maszk viselését. November 2-tól ez a MOM Sport uszodát és a Hegyvidéki Sportközpont és Tanuszodát is érinti. A medenceterekre nyilván mindez nem vonatkozik.

A maszkviselés terén szigorítást jelentettek be a Fővárosi Önkormányzat intézményeinél, cégeinél is. Így ez érinti a legnagyobb hazai fürdőüzemeltető társaságot, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-t is. A fürdőikben november elsejétől lesz kötelező a maszkviselés a közösségi terekben, így például az aulákban, a pénztáraknál, az öltözőkben. A medencékre, szaunákra ez nem vonatkozik.

A szigorítás a Budapest Gyógyfürdői Zrt. mindegyik jelenleg üzemelő létesítményére vonatkozik, azaz a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Dandár, Paskál, Palatinus, Csillaghegyi, Pesterzsébeti fürdőkre.

 

Gellért gyógymedenceÁltalánosságban a maszkviselés továbbra sem kötelező a hazai fürdőkben, viszont ennél szigorúbb szabályt hozhatnak az egyes fürdők, uszodák, gyógyfürdők. Sőt, az egyik budapesti élményfürdőben november 5-től védettségi igazolványt is kérnek, erről ide kattintva olvashat.