• A belső terekben újra kötelező a maszkviselés – így döntött a hódmezővásárhelyi fürdő.

  • Más fürdők egyelőre nem hoztak hasonló döntést.

A hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában hétfő óta a belső terekben kötelező a maszkviselés. Ennek az újbóli bevezetését a fokozódó járványügyi helyzettel indokolták.

A hatályos EMMI rendelet alapján július eleje óta csak az egészségügyi és szociális intézmények területén kötelező a maszkviselés. Ettől függetlenül egy adott intézményben lehet ennél szigorúbb szabályt hozni. Például az elmúlt hetekben ezt több egyetem is kötelezővé tette.

Egyelőre más fürdők nem követték a hódmezővásárhelyi példát, de egy éve ilyentájt a fürdők éttermeiben, büféiben – az étkezések kivételével – már kötelező volt a maszkviselés. Ez alól kivételt jelentettek a medenceterek, szaunák, közösségi terek, valamint a fürdők szabadtéri területei. Illetve a tavaszi újranyitást követően is egy darabig még érvényes volt ez a szabály.

Múlt heti hír volt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tervezi az általánosan kötelező maszkviselés bevezetését.

Ahogy egy megkeresésre írták: „a járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben ma már van vakcina és a lakosság 60 százaléka védett. Emellett a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken: az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban) és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor). Emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti.”

További, fürdőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket talál ide kattintva!