• A határhoz közel élő vendégkör továbbra is felkeresheti a hozzájuk közel eső magyarországi termálfürdőket.

  • Ezek az egynapos turisták most a megszokottnál is fontosabbak lehetnek az érintett fürdőknek.

A beutazási szabályok szigorítása nagyon érzékenyen érintette a hazai termálfürdőket, valamint a települések szálláshelyeit. Korábban különösen az őszi időszakra vonatkozóan számítottak az üdülőhelyek sok turistára a környező országokból és Európa más részeiről is.

A határsávhoz közeli termálfürdők ugyanakkor legalább a szomszédos országból érkező egynapos kirándulókat igyekeznek megtartani. Erre az ad lehetőséget, hogy – elsősorban az ingázó munkavállalók miatt – a határtól legfeljebb 30 kilométerre élők átléphetnek a másik országba szintén 30 kilométeren belül, de 24 órán belül vissza kell térniük. Ráadásul a friss hírek szerint ezt a 30 kilométeres limitet el is törlik. Frissítés: mégsem törlik el a 30 kilométeres korlátozást.

Ez a szállásadók helyzetén nem sokat segít, de a határhoz közel lévő termálfürdőknek hozhat némi vendégforgalmat, ami most létfontosságú lehet a számukra. Így például a hegykői, mosonmagyaróvári és szentgotthárdi fürdő is igyekszik erre a lehetőségre felhívni az Ausztriában, illetve Szlovákiában élők figyelmét. Az említett fürdőket hagyományosan sokan látogatják a szomszédos országokból is.

Flexum termálfürdő Mosonmagyaróvár