• Bizonytalan időre bezár egy fürdő-hotel októbertől, valamint a megszokottal ellentétben már csak a jövő héten üzemel az egyik kedvelt termálstrand.Frissítés: utóbbi októberben újra megnyit.

  • Ne legyen igazunk, de várhatók még hasonló hírek a következő hetekben.

A tavaszi időszak sem volt könnyű a hazai termálfürdőknek, de úgy tűnik, hogy az ősz sem lesz egy leányálom. A határok lezárása és a koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt hatása miatt a fürdők többsége a megszokottnál gyengébb őszi forgalomra számíthat. Pláne azok, ahol jelentős (volt) a külföldi vendégforgalom.

Ennek egyik első jele – és tartunk tőle, hogy nem az utolsó – a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. mai közleménye. Ebben a járvány gazdasági hatásaira hivatkozva arról számolnak be, hogy a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Hotel Fürdőház szállodai és fürdőrészlege október elsejétől kezdődően, határozatlan ideig zárva tart.

Ezen felül további intézkedéseket is hoztak Nyíregyházán. A Parkfürdőben található úszómedence és a tanmedence idén nem kap sátorfedést, emiatt a két medence addig fog üzemelni, amíg erre az időjárás lehetőséget biztosít. Szintén változás, hogy október 1-től a nyíregyházi Júlia Fürdőben a tb-s gyógyászati szolgáltatásokat bizonytalan ideig szüneteltetik. A gyógykúrák folytatására a sóstógyógyfürdői Aquarius fürdőgyógyászatán van lehetőség.

Sóstó FürdőházSokan kedvelik a Lipóti Termálfürdőt, ami bár csak szabadtéri medencékkel rendelkezik, de ettől függetlenül – két termálmedencével – az őszi-téli-tavaszi időszakban is üzemelt az elmúlt években. Ebben úgy tűnik idén változás lesz, ugyanis a fürdő honlapján található tájékoztatás szerint csak szeptember 20-ig tartanak nyitva. De az addig hátrelévő időszakot érdemes kihasználni, különösen, hogy hétfő óta már olcsóbb belépőket kínál a termálfürdő.

Frissítés: időközben bővült a lipóti fürdő honlapján lévő tájékoztatás és  október közepén várhatóan újra megnyitnak a megszokott őszi/téli kínálattal.