• A megszokottnál kicsit előbb zár a strandfürdő.

  • Ettől függetlenül ezután is választhatnak szabadtéri medencéket a fürdőzők.

Szeptember 13-án, azaz ma van utoljára nyitva a Zalakarosi Fürdő 12 hektáros strandfürdői része, ebbe beleértve a családi csúszdaparkot is. Ez azért érdemel említést, mert a korábbi években egészen szeptember végéig nyitva volt a strand, így aki a hónap hátralevő részében keresi fel a fürdőt, az ezzel számoljon.

Ugyanakkor, akik kifejezetten a szabadtéri medencéket szeretik, továbbra is választhatnak kültéri fürdőzési lehetőséget Zalakaroson. Egyrészt az élményfürdő szabadtéri része egész évben nyitva tart. Másrészt a fürdő úgynevezett gyógycentrumához (a kupolás fürdőcsarnokhoz) tartozó gyógykert szabadtéri gyógyvizes medencéje még egészen november elsejéig várja a fürdőzőket.

Az élményfürdő és a gyógycentrum felkereséséhez azonban a drágább, komplex belépőt kell megvásárolni. A strand zárását követően ugyanis az alap belépők már csak a fedett gyógyvizes medencék használat foglalják magukban.

Zalakaros ezüst ékszer termálvízAz viszont jó hír, hogy szeptember 14-től mind az alap, mind a komplex belépők olcsóbbak. Előbbinél egy teljes árú, egész napos jegy 3000 forintba kerül hétfőtől, a komplex felnőtt napijegy ára pedig 4800 forintra csökken. (Aki megvette az eheti Nők Lapját, az a komplex belépő árából tud valamennyit faragni a lapban található kuponnal).  Összességében azért még a strand nélkül is egész széles medenceválasztékot nyújt a fürdő, így jó választás lehet az utószezonban is.