• Találni olyan termálfürdőt, ahol közel 50 százalékos árengedményt kínálnak a nyugdíjas vendégkör számára.

  • A szezonon kívül az egyik fürdőben keddenként akár 70 százalékos kedvezmény is elérhető.

A fürdők döntő többsége általában igyekszik valamekkora kedvezményt biztosítani a nyugdíjasok számára. Időnként olyan akciókat is hirdetnek, amiket kifejezetten ennek a vendégkörnek kínálnak. Ez persze nem véletlen, hiszen lojális, de azért meglehetősen árérzékeny fürdővendégekről van szó.

Megnéztük, hogy jelenleg a teljes árú belépőjegyekhez képest hol kínálják százalékosan a legnagyobb árengedmény a szenior korosztálynak. Nem az akciókat kerestük, hanem azokat a helyeket, ahol minden egyes nap biztosítják ezt az engedményt. Azt elöljáróban fontos tudni, hogy a fürdők döntő többsége a nyugdíjfolyósító által kiadott igazolvány meglétéhez és bemutatásához köti a nyugdíjas kedvezményt, ezért ezt ne felejtsék otthon.

Százalékosan a legjelentősebb árengedményt a szegedi Napfényfürdő Aquapolis kínálja a nyugdíjasok számára. Náluk egy teljes árú napijegy 7600 forintba kerül. A nyugdíjasok (és a diákok) viszont 4200 forintért válthatnak napijegyet, azaz 44,8 százalék a kedvezmény mértéke. A 3 órás belépő esetében még ennél is nagyobb az árengedmény, hiszen 6100 forint helyett a nyugdíjasoknak csak 3300 forintot, a teljes árnál 46 százalékkal kevesebbet kell fizetni. A 17 óra utáni jegyre is jár némi kedvezmény: a teljes árú jegy 3400 forint, nyugdíjasoknak 2100 forint, azaz 38,3 százalékkal olcsóbb.

szegedi Napfényfürdő Aquapolis fürdőépület, belépő

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben hagyományosan igen nagyvonalú kedvezménnyel várják a nyugdíjasokat. Náluk a kiemelt időszakban a felnőtt belépő 7200 forintba kerül, a szenior korosztály által vásárolható kedvezményes jegy ára 4300 forint, így 40,3 százalékkal olcsóbb. A kiemelt időszakon kívül a teljes árú jegy 5990 forint, nyugdíjasoknak pedig 3600 forint, azaz itt 39,9 százalékot tesz ki a kedvezmény.

Sárváron a kiemelt időszakba tartozik a nyár hátralévő része, majd azt követően minden péntek, szombat és vasárnap. Továbbá később a tanítási szünetek környéke, egészen pontosan az október 23. és november 1. közötti,  valamint a december 20. és 31. közötti napok.

A sárvári fürdő kapcsán még említést érdemel, hogy a kiemelt időszakokon kívül van egy állandó keddi kedvezményük, amikor a nyugdíjas jegy féláron vásárolható meg, jelen állás szerint 1800 forintért. Így nézve ez már 70 százalékkal olcsóbb, mint a felnőtt napijegy. A nyugdíjasok számára gyakorlatilag egy kisebb termálfürdő belépőáráért látogatható a sárvári fürdőkomplexum!

Sárváron a retró gyógymedence

Jelentős árengedményt kínál a nyugdíjasoknak az esztergomi Aquasziget Élményfürdő is. Náluk most kereken 6000 forint egy teljes árú napijegy, a nyugdíjasoknak (és amúgy a 16-25 éves diákoknak is) 3700 forint ugyanez, tehát 38,4 százalékkal olcsóbb. 16 óra után a belépő teljes áron 3500 forint, nyugdíjasoknak 2500 forint, azaz 28,6 százalék az árengedmény.

Aquasziget Esztergom élményfürdő

Itt olvashat arról, hogy a gyógyfürdőző időseknek mit szoktak javasolni az orvosok.