• Ismét megkapta a gyógyvíz címet a Veresegyházán feltörő termálvíz.

  • Idén eddig négy új gyógyvíz minősítést adott ki az illetékes hatóság.

Az egymedencés Veresegyházi Termálfürdő Erzsébet kútjának vize a közelmúltban megkapta a gyógyvíz minősítést. A termálvizük egyébként korábban már rendelkezett ezzel a címmel, még 2008-ban szerezték meg a minősítést, azonban egy ideje már nem szerepeltek a gyógyvizes hatósági nyilvántartásban.

A veresegyházi gyógyvíz kiválóan alkalmas ízületek degeneratív betegségeinek, idült és félheveny ízületi gyulladásoknak a kezelésére, ortopédiai és baleseti műtétek utókezelésére. Az ajánlott fürdési idő egyhuzamban 20 perc, ami kis pihenést követően többször ismételhető.

A veresegyházival együtt idén már négy gyógyvíz minősítést adtak ki újonnan. Januárban a Mátészalka Városi Uszoda és Strandfürdő kapta meg ezt a címet. Bár a Szatmár Kincse gyógyvíz teljesen újként szerepel a lajstromban, de valójában korábban már ők is rendelkeztek ezzel a címmel, amit újra megszereztek. Ahogy annak idején írtuk, a mátészalkai gyógyvíz csípő- és térdízületi arthrosis, gerinc, valamint az ízületek degeneratív, kopásos és gyulladásos megbetegedései esetén lehet hatékony.

Idén kapott gyógyvíz minősítést Szolnokon a II-es számú termálkút vize. Ez a város negyedik olyan kútja, ami minősített gyógyvizet ad. Mindezeken túl idén még a kiskunhalasi fürdő 4-es számú termálkútja került be újonnan a gyógyvizes lajstromba. Ez jelenleg a település második gyógyvizes kútja.

Fontos tudni, hogy a gyógyvíz cím megszerzése miatt egy fürdő még nem lesz gyógyfürdő. A gyógyvíz és a gyógyfürdő titulus két teljesen eltérő folyamat során szerezhető meg. Mindkét címet el is lehet veszteni, ahogy például Nagykállón történt a gyógyvíz minősítéssel az elmúlt év végén.

Veresegyház Termálfürdő gyógyvíz

Pest megye gyógyfürdőiről és gyógyvizeiről itt olvashat.