• Meglepően kedvező jegyárakat kínál a Nádudvari Gyógyfürdő, ahol a strandszezon idején négy medence várja a vendégeket.

  • A fürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik.

Hajdúszoboszlótól 20 kilométerre nyugatra található Nádudvar város. A településen már az 1920-as években termálvizet találtak, de a fürdő megnyitására egészen 1969-ig kellett várni.

A feltörő termálvíz hivatalosan 2001-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést, a víznek elsősorban mozgásszervi és egyes nőgyógyászati betegségeknél van kedvező hatása. 2015 óta gyógyfürdő címmel is rendelkeznek. A fürdőben gyógyászati kezelések is elérhetők és annak ellenére, hogy kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkeznek, egész évben nyitva tartanak. Bár időnként karbantartási leállások azért vannak, idén tavasszal például ez egy jó másfél hónapig tartott, de a gyógyászat ebben az időszakban is üzemelt.

A téli szezonban csak egy medence működik, de így nyáron egész jó a választék. 24-26 Celsius-fokos úszómedence, mellette a 33-35 Celsius-fokos vizű zongora medence várja a vendégeket. Ezen felül egy sekélyebb kis lazító medence is a kínálat része, ez utóbbit 31-33 Celsius-fokos vízzel, a nagyobb lazító medencét 36-38 Celsius-fokos vízzel töltik.

Nádudvari Gyógyfürdő gyógymedence

A nyári szezonban 9 és 19 óra között tartanak nyitva és meglepően jó jegyárakat kínálnak, nem véletlen, hogy ott vannak a legolcsóbb jegyárat biztosító hazai gyógyfürdők között. A felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, diákoknak és nyugdíjasoknak 1200 forintba. Ezért a két jegytípusért a helyi lakosoknak csak 1300 és 1000 forintot kell fizetni. 16 óra után délutáni belépők is válthatók: 1000 forintért a felnőtteknek, 800 forintért a diákoknak és a nyugdíjasoknak.

Nádudvari Gyógyfürdő bejárat

Itt egy jó kis videót is megnézhetnek a fürdőről: