• Még idén elkezdik egy különleges ugrómedence építését, de ezzel párhuzamosan már egy új, fedett fürdőrészleg tervezésébe is belefognak.

  • Utóbbival a szezonon kívüli kínálatát szeretné erősíteni a párkányi fürdő

Az idei strandidényt követően új medence építésébe kezd a párkányi Vadas Thermal Resort. Egy speciális ugrómedencéről van szó, ami megjelenésében a klasszikus műugrómedencékhez fog hasonlítani.

Az Új Szó korábban arról írt, hogy az új létesítmény 140 négyzetméter alapterületű lesz, háromszintes állványzattal, a vendégek pedig különböző magasságokból ugrálhatnak majd a vízbe. A medencét kizárólag az ugróknak építik, lubickolni nem lehet benne. Egyszerre maximum három személy használhatja, de biztonsági okokból lehet, hogy egyszerre csak két vendéget engednek majd fel az ugrópontokra. A saját forrásból megvalósított fejlesztést várhatóan jövő év májusában adják át.

Ezzel nem érnek véget fejlesztések, ugyanis a jelenlegi wellnesscentrumhoz kapcsolódóan újabb fedett vízi élményközpont kialakítását is tervezi a Vadas fürdő. Az építészeti tervek elkészítésére már kiírták a versenypályázatot.

„Költségvetésről, négyzetméterekről, befogadóképességről még túl korai beszélni, annyit mondhatok, hogy a jelenlegi wellnesstől sokkal nagyobb létesítményről van szó, majdnem aquaparkhoz hasonlító nagyságrendben és működéssel. A cél az, hogy október elejétől május végéig, tehát főidényen kívül minél több látogatót tudjunk fogadni, akár a szomszédból, Magyarországról is” – mondta Hogenbuch Endre, a fürdő igazgatója az Új Szónak.

Az új wellnessközpont hozzáépítéssel, automatikusan kapcsolódna a jelenlegihez és a fedett uszoda helyén épülne meg. Mégpedig úgy hogy az új centrumban megmaradna a fedett uszoda medencéje az összes szolgáltatással és a kinti medence is – ehhez kapcsolódnának további medencék, attrakciók, élményelemek.

A tervek szerint 2025-ben kezdődhetne el az fürdőrészleg építése. Ehhez már nem lesz elegendő a saját forrás, ezért hitel felvételét is tervezik. A további távlati fejlesztési terveik között pedig egy ötcsillagos szálloda építése is szerepel.

Vadas fürdő Párkányban

Itt olvashat a Gyulai Várfürdő jelenleg is zajló, valamint tervezett fejlesztéseiről.