• Egymást érik a fejlesztések a Gyulai Várfürdőben.

  • Medencefelújítás, főépület átalakítás, napelemek cseréje mellett szeretnék felújítani a Lovardát is.

  • Júliusban közel 100 ezer vendég kereste fel a fürdőt.

Több beruházás is párhuzamosan zajlik a Gyulai Várfürdőben, erről a Gyulai Hírlap számolt be. Kun Miklós, a fürdőt működtető társaság ügyvezető igazgatója hosszan sorolta, hogy milyen folyamatban lévő és tervezett fejlesztéseik vannak.

A közelmúltban adták át a dögönyöző medencét. Ezt már birtokba is vették a vendégek, nagyon kedvelt medencének számít. A későbbiekben még kerámia térplasztikákat is elhelyeznek a gyógymedencében. Kun Miklós elmondta, hogy a medencét hibásan tervezték meg a 70-es években, emiatt pangó részei voltak, így nem cserélődött tökéletesen a víz. Ezért áttervezték és teljesen újjáépítették.

Egy közel egymilliárd forintos fejlesztés keretében elkezdődött a főépület átalakítása. Megújul a gyógyászat egy jelentős része, bővül az öltözőkapacitás és a pihenőtér, valamint egy új éttermet is kialakítanak.

A fürdő gazdaságos működését segíti elő, hogy új napelemeket telepítenek az AquaPalota élményfürdő tetejére, valamint a főépületre. Ezen felül teljesen átalakítják az élményfürdő légkezelő rendszerét is. Szeretnék megújítani, modernizálni a patinás Lovardát, az ehhez kapcsolódó tervezési munkáknak is nekikezdenek az idei évben. A nyári szezon végén pedig elindul az úszómedencék melletti étkezőhely és a beach bár átalakítása.

Kun Miklós beszélt az idei vendégforgalmuk alakulásáról is. A január és az április közötti időszak nagyon jó vendégforgalmat hozott. Különösen erősnek bizonyult a január a meghosszabbított téli tanítási szünet miatt. A május és a június viszont gyengén sikerült, nemcsak Gyulán, hanem országosan is. Kun Miklós szerint ebben szerepet játszhatott a reálbérek csökkenése, valamint az is, hogy sokan olcsóbb előszezoni külföldi üdülést választottak ebben az időszakban.

A tavalyi év hasonló időszakához képest 20 százalékos látogatószám csökkenést hozó májust és júniust követően viszont a július kimondottan jól sikerül. Közel 100 ezer vendég kereste fel a Várfürdőt, ami az elmúlt hét év legjobb eredményének számít.

dögönyözős gyógyvizes medence a Gyulai Várfürdőben

Itt megnézhetik a Gyulai Hírlap videóját is: