• Keddtől újra várja vendégeit a Csepeli Strandfürdő.

  • Akik az újranyitás napján a termálmedencét is használnák, azoknak kedd délig még várniuk kell.

Ahogy szombaton írtuk, az éjszakai vihar jelentős károkat okozott a Csepeli Strandfürdőben. A szél fákat döntött ki, ágakat szakított le, emiatt szombaton nem tudták megnyitni a termálvizes strandot.

Az elmúlt napokban a fürdő munkatársai eltávolították a kidőlt fákat, begyűjtötték a letört ágakat és megtisztították a medencéket. A károkat mostanra elhárították, így augusztus 8-án, kedden reggel már újra várják a fürdőzőket. 9 és 19 óra között tartanak nyitva, de kedden a termálmedence majd csak déltől vehető igénybe.

a Csepeli Strandfürdő nyáron

A szombati vihar nem csak a strandot érintette Csepelen, óriási pusztítást végzett a kerület más részein is. A bölcsődei szobák, óvodák, iskolák, a szakrendelő és a gyermekorvosi rendelő is jelentős károkat szenvedett. A Kis-Duna-parton és sok más helyen rengeteg fát döntött ki a szél.

Az Infostart cikke szerint más budapesti fürdőkben is károkat okozott a vihar. A Pesterzsébeti Gyógyfürdőben befolyt a pénztárakba és a gépházakba a víz. A gépészeknek folyamatosan szivattyúzniuk kellett a vizet a gépházakból. Emellett károk keletkeztek a külterületi, nyitott részeken is, mivel a füves területek több helyen nem tudták elszívni a lezúduló, iszonyatos mennyiségű csapadékot. A Széchenyi Gyógyfürdőben az egyik iroda előtti mennyezet az eső miatt leszakadt, de beázott a márványterem is. Szerencsére a hajnali órákra sikerült helyreállítani azt, ami a vendégek fogadásához szükséges volt.