• Már több mint egy hete zárva tart a dunaszerdahelyi Thermalpark a koronavírus-járvány miatt.

  • Jelenleg karbantartást végeznek a fürdőben és a szállodában.

Szlovákiában kicsit más gyakorlatot követtek, mint Magyarországon, ugyanis március 13-án – többek között – az uszodáknak, fürdőknek is be kellett zárni. Így utólag nézve ez jobb megoldás volt, mint a magyarországi “zárjanak be, ha gondolják” verzió, ami után egy ideig alig lehetett követni, hogy éppen melyik fürdő zárt be, vagy maradt nyitva. Persze utólag könnyű okosnak lenni.

A Dunaszerdahelyi Televízió tudósítása szerint a Thermalpark fürdőben és a hozzá kapcsolódó szállodában a kényszerű üzemszünet idején karbantartási munkákat végeznek. A fürdő vezetősége egyelőre nem tudja felmérni, hogy ez a helyzet mit jelent számukra üzleti szempontból.

Somogyi Gábor, a Thermalpark igazgatója a helyi televíziónak elmondta: az a szerencséjük, hogy az elmúlt években nagyon jó bevételt produkált a fürdő és a hotel, így most van némi tartalékuk. A szállásfoglalások kapcsán elmondta, hogy bár voltak lemondások, de többnyire sikerült a következő hetek foglalásait későbbre átütemezni.

A Thermalparkban egyébként az elmúlt időszakban több fejlesztést is megvalósítottak. Tavaly nyáron adták át a felújított strandmedencét, valamint fürdőzésre alkalmassá tették a strandi részen található tavat. Utóbbi 2019 végére készült el, így az idei év újdonságai közé fog majd tartozni.

A helyi televízió tudósítását itt nézhetik meg: