• Péntektől be kell zárniuk a szlovákiai fürdőknek, uszodáknak.

  • Ettől függetlenül találtunk olyan helyet, ahol a szállodai wellness részleget állítólag nem fogják bezárni.

Szlovákiában a mai nap folyamán jelentős szigorításokat léptettek életbe a koronavírus miatt. Ez sokkal szélesebb kört érint, mint a Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzet. Ebbe Szlovákiában beletartoznak a fitnesztermek, uszodák, fürdők, strandok, wellness központok, síközpontok is.

Ez azt jelenti, hogy holnap reggeltől, azaz március 13-tól ezek a létesítmények nem tarthatnak nyitva. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a tilalmi időszak meddig fog tartani Szlovákiában.

Már több ismert szlovákiai fürdő is jelezte a honlapján a zárva tartást, így például a nagymegyeri Thermal Corvinus, a Naszvadon található Thermál Nesvady, vagy éppen az észak-komáromi termálfürdő.

A párkányi Vadas Thermal Resort viszont meglepő módon azt közölte honlapján és Facebook oldalán is, hogy az uszodájuk ugyan zárva tart, viszont a wellness hotel és a hozzá tartozó wellness központ (ahol medencék is találhatók) továbbra is nyitva lesz. (UPDATE: időközben módosították a kiírást és zárva tart a wellness központ is).

Vadas párkányi termálfürdő

Magyarországon a fürdők szabadon látogathatók. Egyelőre három városban – Debrecenben, Egerben és Kecskeméten – döntöttek másként, az említett települések termálfürdői zárva tartanak, bár egyes helyeken a sportolókat fogadják a versenyuszodák, illetve van, ahol a fürdőgyógyászati kezeléseket is megtartják.