• Debrecenben már nyitva a strandfürdő úszómedencéje és az egyik termálmedencéje.
  • Szombathelyen június elején nyitják meg a Tófürdőt és a termálfürdőt.

Ahogy javul az időjárás, egyre többször tudunk beszámolni a strandfürdők megnyitásáról. Tegnap óta már látogatható a debreceni Aquaticum Strandfürdő. A Dehir.hu helyszíni riportjából viszont kiderül, még nem volt elég jó idő ahhoz, hogy tömegek látogassanak a strandra. Egyelőre még amúgy is csak az úszómedencét, valamint a 2-es számú gyógymedencét nyitották meg a vendégek előtt.

A 100 százalékos üzem a nyári szünettől indul a strandfürdőben, akkor már az összes medencét igénybe vehetik a fürdővendégek. Az Aquaticum Strandfürdőnek tavaly 56 ezer látogatója volt, idén pedig 60 ezer vendéggel számolnak.

Aquaticum strandnyitás

A Nyugat.hu a Szombathelyen található Tófürdő és termálfürdő kapcsán járt utána a nyitás várható idejének. Erre még egy kicsit várni kell, ugyanis a Tófürdő – amennyiben jó lesz az időjárás – június 6-án nyit és hasonló a helyzet az uszoda mellett található termálfürdővel is.

A Nyugat.hu szerint a Tófürdő jegyárai idén változatlanok lesznek és rengeteg családi programmal készülnek a nyári időszakra. A termálfürdő esetén megmaradnak a kombinált jegyek, azaz egy belépővel vehető igénybe az uszoda és a kültéri termálfürdő. Jó hír az érzékeny bőrűeknek, hogy egy új víztisztítási rendszernek köszönhetően ettől a szezontól már jóval kevesebb vegyszert kell használni a medencék vizének a tisztán tartásához.