• Az időjárástól függ, hogy mikor nyithat meg a Pacséri Gyógyfürdő.
  • Az előrejelzések alapján viszont sanszos, hogy ez már a jövő héten megtörténhet.

Május második felére ígérik a magyar-szerb határ közelében fekvő Pacséri Gyógyfürdő megnyitását. Ennek a pontos időpontja az időjárástól függ, amikor ugyanis már nem fog 10 Celsius-fok alá süllyedni az éjszakai hőmérséklet, akkor a tó vize napközben is 30 Celsius-fokon tartható. A jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét közepétől már melegebb idő lesz, így akár már csak napok kérdése lehet a különleges strandfürdő megnyitása.

Pacséri gyógyfürdő

A vajdasági településen 5 évvel ezelőtt találtak termálvizet, a pacséri tófürdő építése 2013-ban kezdődött és tavaly nyáron nyitották meg a kapuikat. Már a nyitáskor jelezték, hogy nem állnának meg a tófürdői-szintnél, tervbe van véve egy fedett részleg építése is. Tavaly ősszel ennek az építését be is harangozták a fürdő Facebook oldalán, de egyelőre ez a fejlesztés nem valósult meg.

Pacsér tófürdőEttől függetlenül érdemes lehet ellátogatni Pacsérra, hiszen ritkák az ilyen jellegű termálfürdők. A vizet gyulladásos betegségekben, továbbá ízületi-, csont-, bőr- és légúti megbetegedésekben szenvedők számára ajánlják, de enyhíti az izomhúzódások és az érrendszeri megbetegedések tüneteit is. További részleteket ide kattintva olvashat a fürdőről.