• A három évvel ezelőtti újbóli megnyitása óta változatlan jegyárakkal várja a vendégeket a Csornai Termálfürdő.
  • Az itt található víz gyógyhatását már 1978-ban igazolták.

Az elmúlt hétvégén újra megnyitott a Csornai Termálfürdő. Eredetileg május végére tervezték a nyitást, ám a hűvös idő miatt tolódott egy kicsit a csornai strandszezon kezdete. A Kisalföld cikke szerint idén is elvégezték a szükséges karbantartásokat, felújításokat és 2012 óta változatlan jegyárakkal várják a vendégeket. Ez 1200 forintos teljes árú jegyet, 1000 forintos diák és nyugdíjas belépőt, a 3-6 évesek esetében pedig 700 forintos árat jelent. Idén is váltható délutáni jegy 16:30-tól mindössze 500 forintért. A fürdő hétfőtől vasárnapig 9-től 19 óráig tart nyitva.

Csornai TermálfürdőAz üzemeltető szerint ugyanakkor már nagyon érik a termálfürdő felújítása. Ahogy korábban is írtuk, a város tervei között szerepel a létesítmény fejlesztése.

Csornai TermálfürdőA fürdőt 1973-ban nyitották meg, az itt található termálvizet pedig 1978-ban nyilvánították gyógyvízzé. A kifejezetten magas ásványianyag-tartalmú csornai gyógyvíz gyulladáscsökkentő hatású, segíti a csontok anyagcseréjét, kedvezően hat a keringésre. A fürdőben jelenleg két gyógyvizes medence, egy nagy strandmedence, egy gyermekpancsoló, illetve egy gyermek tanmedence működik.

(Fotók: a termálfürdő Facebook oldala)