• Jelentős fejlesztés egyelőre nem várható, de idén tavasszal is megnyitja kapuit a Csornai Termálfürdő.
  • A fürdő ma már kissé fapadosnak számít, cserébe kedvezőek a jegyárai.

A Csornai Termálfürdő üzemeltetője előreláthatólag május 23-án (egy szombati napon) nyitja meg a szezonálisan üzemelő strandfürdőt. A Kisalföld szerint kisebb karbantartásokat, javításokat ugyan elvégeznek, de komolyabb fejlesztés egyelőre nem várható a fürdőben.

Az 1973 óta működő termálfürdő vize bizonyítottan gyógyhatású, ám a nagy fürdőfejlesztési projektekből valahogy mindig kimaradt a létesítmény. Ezt az sem segítette, hogy a magánkézben lévő termálkút tulajdonosával korábban nem volt zökkenőmentes a település együttműködése, emiatt a 2009-es szezonra meg sem nyitott a fürdő. 2012 nyarára rendeződött a helyzet, így azóta a négy kültéri medencével rendelkező termálfürdő újra üzemel.

Csornai TermálfürdőCsorna tervei között szerepel a fürdő fejlesztése. Ennek első lépéseként a termálkút tulajdonosával megállapodtak a víz ingyenes átadásáról. Továbbá új kutak fúrását is tervezik, amennyiben sikerül ehhez fejlesztési forrást szerezniük.

A Csornai Termálfürdő tehát egyelőre kissé fapados, viszont cserébe kifejezetten kedvezőek a jegyárai. Az elmúlt szezonban egy teljes árú jegy 1200 forintba, a diák és nyugdíjas jegy pedig 1000 forintba került. (Fotó: a fürdő Facebook oldala).