• Átáll a buzsáki termálfürdő a téli üzemre, s emiatt csökkentik a jegyárat.

  • Ezzel párhuzamosan azonban a nyitvatartási idő is változik.

Ahogy tavaly, úgy idén novemberben is jóárasít a buzsáki Csiszta Fürdő. November 28-tól, azaz jövő hét hétfőtől a belépőjegyek egységesen 800 forintba kerülnek. Ez jelentős kedvezmény, hiszen amúgy egy napijegyért 1500 forintot kell fizetni, a helyi lakosok, gyerekek és csoportok által vásárolható kedvezményes belépő ára pedig 1200 forint.

A kevésbé jó hír az, hogy nem véletlenül lett megint olcsóbb a jegy, ugyanis november 28-tól jelentősen rövidül a Fonyód közelében található termálfürdő nyitvatartási ideje. Hétfőtől ugyanis nem 9 és 18 óra között, hanem 12 és 18 óra között tart csak nyitva a fürdő.

Csiszta Fürdő

Újraindulhat a kisvasút?

Még kora szeptemberben ünnepelték a 60. évfordulóját annak, hogy megkezdődött a személyszállítás a balatonfenyvesi kisvasúton. Az ebből az alkalomból meghirdetett rendezvényre pedig ellátogatott Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki szóba hozta a kisvasút csisztafürdői elágazását is, ami a rossz pályaállapotok miatt már 2002 óta nem üzemel.

Az elnök-vezérigazgató arról beszélt, hogy mindent elkövetnek a kisvasút pályájának felújítása érdekében, ebbe beleértve a csisztai vonalat is, ugyanis az utasok részéről nagy igény lenne a fürdő kisvasúton történő megközelítésére. A vonal újbóli megnyitására tehát a szándék a MÁV részéről is megvan, igaz konkrétumokat egyelőre még nem tudni erről…

A pusztában épült fürdő múltjáról ide kattintva olvashatja egyik korábbi cikkünket.