• A héten tartott megyenapi ünnepségen az egészségturizmus terén elért eredményeinek elismeréseképpen díjban részesült Czeglédi Gyula.

  • A szakember immár 21 éve irányítja a hajdúszoboszlói fürdőt.

2003 óta minden évben november 22-én tartják Hajdú-Bihar Megye Napját. A november 22-i dátummal arra emlékeznek, hogy 1698-ban ezen a napon alakult meg a Hajdúkerület, ami lényegében a mai Hajú-Bihar megye elődje. Az idén Derecskén megtartott ünnepi közgyűlésen az egészségturizmus kialakítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseképpen Bocskai István díjat kapott Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója.

Az átadást követően a vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy ez a díj nem kizárólag az ő személyes elismerése, hiszen a egészségturizmus terén elért eredményeik a Hungarospa egész kollektívájának köszönhetők.

A Bocskai Istvánról elnevezett díjat minden évben annak adományozzák, aki munkájával, társadalmi megbízatása kimagasló színvonalú teljesítésével, közéleti tevékenységével, több évtizedes munkásságával jelentősen hozzájárult Hajdú-Bihar megye fejlődéséhez, fejlesztéséhez, a megye értékeinek feltárásához és megismertetéshez.

Czeglédi Gyula megyedíjCzeglédi Gyula Hajdúszoboszlón született, Debrecenben érettségizett, a Bethlen Gábor Közgazdasági és Postaforgalmi Szakközépiskolában, majd a Gyöngyösi Főiskolán gazdasági mérnök, a Budapesti Pénzügyi Számviteli Főiskolán szakközgazdász diplomát szerzett.

Pályája során dolgozott többek között az Alföldi Gyógyüdülők Igazgatóságán revizor, pénzügyi csoportvezető, gazdasági igazgató, majd 1991 és 1995 között a Thermál Terápia Kft. gazdasági igazgatójaként. 1995-ben lett a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Rt. vezérigazgatója.

Irányítása alatt a fürdő minden területére kiható fejlesztési programot dolgoztak ki, amelynek fokozatos megvalósítása eredményeként a hajdúszoboszlói gyógyfürdő Európa legnagyobb fürdőkomplexuma lett. 2000-ben a PHARE program révén az Aquapark, 2001-ben a Széchenyi terv keretei között a fürdő teljes modernizálása is megtörtént. 2010-ben megépült az 1000 fő befogadására alkalmas Aqua Palace fedett élményfürdő.

Hajdúszoboszló HungarospaSzakmai tevékenységének eredménye, hogy Hajdúszoboszló mára a magyarországi egészségturizmus egyik fellegvára lett. 1994-2002 között önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke volt, jelenleg a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hajdúszoboszlói szervezetének elnökségi tagja.