• Szép természeti környezetben, egész nagy, parkosított területen található a Tősfürdő.

  • Aki még idén ellátogatna a termálfürdőbe, annak nem árt igyekezni, mert már csak másfél hétig tartanak nyitva.

A Bács-Kiskun megyei Lakitelek település mintegy 120 kilométerre fekszik a fővárostól, és mindössze 30 kilométerre Kecskeméttől. Lakiteleken található a Tőserdő, amely a Kiskunsági Nemzeti Park része, és egyben a nagyközség üdülőterülete is. A Tőserdőn belül üzemel a Tősfürdő nevű barátságos, szabadtéri medencés termálfürdő. Négy hektáron terül el, ami olyan nagy, mintha öt és fél focipályát helyeznénk egymás mellé. Ennek köszönhetően még a nyári főszezonban sem tapasztalható túlzott zsúfoltság.

Annak idején eredetileg vízellátás céljából fúrtak egy kutat ezen a területen és így – véletlenül – találtak rá a termálvízre. A fürdő története már egész nagy múltra tekint vissza, hiszen a 70-es években nyitották meg. A termálvizet három különböző méretű medencébe töltik, továbbá elérhető egy gyermekmedence, egy bébimedence és egy hűvösebb vizű úszómedence is. Mindezen kívül sportpályák, csónakkölcsönző és autóskemping is a vendégek rendelkezésére áll.

A Tőserdőben felszínre törő termálvíz alkáli-hidrogénkarbonátos összetételű. Bár hivatalosan nem minősül gyógyvíznek, de az ilyen jellegű vizek kedvező hatással lehetnek a mozgásszervi problémákra, és segíthetik a balesetek utáni rehabilitációt.

Tősfürdő termálmedencék

Ami a belépők árát illeti, tavalyhoz képest volt némi emelés, de továbbra is értékarányos jegyárakat kínálnak. Idén a felnőtteknek szóló jegy 2800 forint, míg nyugdíjasoknak, gyerekeknek és diákoknak 2200 forintba kerül a belépő. A 2 felnőtt, 1 gyermek esetén váltható családi jegy ára 5900 forint, további gyermekenként pedig 1100 forint fizetendő. A helyi lakosokat, üdülő tulajdonosokat, a szomszédos településen élőket és a délután érkezőknek pedig kedvezménnyel várják.

A Tősfürdő csak a nyári szezonban üzemel. Rendszerint május végén nyitnak és a nyár utolsó napjaiban már zárnak is. Idén május 27-én fogadták a 2023-as év első vendégeit és akkor azt közölték, hogy augusztus 27-ig tartanak nyitva. Ez azt jelenti, hogy még a jövő hét végéig üzemel a termálfürdő.

Tősfürdő nagymedence

A stresszoldó, nyugtató hatású gyógyvízzel rendelkező hazai termálfürdőkről ide kattintva olvashat.