• Egyes termálfürdők augusztus végén, illetve szeptember első napjaiban karbantartási szünetet tartanak.

  • Ez nem minden esetben érinti a teljes fürdőt.

A fürdők döntő többségénél az év második felében általában október-november táján, tehát a kisebb vendégforgalmú időszakban tartanak karbantartási leállást. Ahol ez nemcsak egyes medencéket, hanem a teljes fürdőt érinti, ott jellemzően néhány napot, legfeljebb egy-két hetet vesznek igénybe a munkálatok.

Néhány fürdőkben azonban már a nyár végén, illetve az ősz első napjaiban is karbantartási szünet lesz. Az adott létesítmények törzsvendégeit mondjuk ez nem lepi meg, mert a lent felsorolt helyek többségében korábban is ebben az időszakban zajlottak a szokásos karbantartási munkák.

A szegedi Anna Gyógy- és Termálfürdő éves karbantartására augusztus 19. és 27. között kerül sor. Azaz most szombaton zárnak és a jövő héten nem nyitnak ki. A leállás minden szolgáltatásukat érinti, tehát a gyógyászati részleg sem fogad vendégeket. Augusztus 28-án, hétfőn nyitnak újra.

A Mohácsi Uszoda és Termálfürdőben már elkezdődtek a munkák, viszont ezek csak az uszodarészleget érintik (cserélik a tetőszerkezetet és az oldalfalakat, így energiatakarékosabban tudják üzemeltetni az uszodát). A belső rész augusztus 14. és szeptember 15. között zárva tart. Azonban mindez a strandi részt működését nem befolyásolja, a szabadtéri medencék most is a fürdőzők rendelkezésére állnak.

A Kecskeméti Fürdőben az éves karbantartási munkákat augusztus 28. és szeptember 8. között ejtik meg. Viszont a szomszédos strand ebben az időben is üzemelni fog. A Szarvasi Gyógyfürdő látogatóinak is a fenti időszakot kell fejben tartaniuk, ugyanis ez a fürdő is augusztus 28. és szeptember 8. között lesz zárva.

A vásárosnaményi Szilva Termálfürdőben egy rövid, kétnapos leállás lesz és majd csak szeptemberben. Erre szeptember 4-én és 5-én, azaz hétfőn és kedden kerül sor.

Szilva termálfürdő Vásárosnamény

További fürdős híreket és érdekességeket ide kattintva olvashat!