• Ma indul az idei strandszezon a Jászság egyik hangulatos kis strandfürdőjében.

  • Jászboldogházán megfizethető belépőjegyekkel várják a vendégeket.

A Jászság déli részén található Jászboldogháza község, vagy ha így könnyebb betájolni: Jászberénytől délre 15 kilométerre, Szolnoktól északra 35-40 kilométerre van a település, közvetlenül Jász-Nagykun-Szolnok és Pest vármegyék határán.

A községben 1968 óta működik egy szabadtéri medencés termálstrand a nyári időszakban – idén június 15-én, szombaton nyitnak. A fürdőt amúgy könnyű megtalálni, csak a jellegzetes víztornyot kell keresniük a községbe érkezőknek. A strandfürdőben egy 30 méter hosszú, 10 méter széles nagymedence, gyerekmedence, valamint ülőmedence jelenti a választékot. A strandhoz kemping is kapcsolódik, tavaly pedig egy látogatóközpontot is átadtak.

Ez a legolcsóbb jászsági fürdő. A felnőtt belépő 1500 forint, a diák és nyugdíjas jegy 1200 forintba kerül, 4-14 évesek 900 forintért válthatnak belépőt. A családi jegy 2 felnőtt és 2 gyermek esetében 4500 forint.

A fürdő hétköznapokon 13 órakor, hétvégén 9 órakor nyit, mindegyik nap 19 órakor zárnak. A helyi lakosoknak egy különleges lehetőséget biztosítanak: hétfőn a jászboldogháziaknak (de csak nekik) már 9 órakor megnyitják a strandot és aznap számukra ingyenes a fürdőzés.

Egész jó programokat is tartanak. Mindjárt a nyitás napján, azaz ma este 20 órától retro discó lesz a kempingben. Az éjjel 1 óráig tartó programra 1500 forint a belépő, a helyi lakosoknak pedig csak 1000 forint. Idén július 13-án tartják a Boldogházi Strand Napját. Egész napos programokkal, csillámtetoválással, arcfestéssel, íjászkodással, ugrálóvárral készülnek, 19 órától pedig Zoltán Erika koncerttel várják az érdeklődőket.

Jászboldogháza termálstrand

Jászboldogházi Termálfürdő

Az idei Strandok Éjszakájáról itt olvashat.