• Jövő héten kinyitják a csillaghegyi fürdő uszodáját, de azt egyelőre csak a versenysportolók használhatják.

  • Négy fürdőgyógyászaton felül a héten az egyik ivókutat is megnyitották.

Ezen héten a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fürdők közül négy helyen újranyitott a gyógyászati részleg. Név szerint a Széchenyi Gyógyfürdőben, a Lukács Gyógyfürdőben, továbbá a Paskál és a Pesterzsébeti fürdőkben kezdődtek el a fürdőkezelések. Legalábbis részben, ugyanis a hatályos szabályozás miatt a gyógyvizes medencefürdőt jelenleg még nem vehetik igénybe a vendégek.

Múltkor nem írtunk róla, de a héten ezzel párhuzamosan a Lukács Gyógyfürdő ivókútja is megnyitott. Itt gyógyvizet, gyógyvízből készült kézműves szappanokat, kolopi gyógyiszapot és ajándékutalványokat lehet vásárolni. Fontos azonban tudni, hogy az ivókút most még csak szerdán és pénteken, 11 és 18 óra között tart nyitva.

Április 26-tól, hétfőtől egy újabb nyitást is bejelentett a Budapest Gyógyfürdői Zrt., azonban ez egy szűkebb vendégkört érint. Kinyitják ugyanis a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő sport zónáját. A jelenlegi szabályozás értelmében a létesítményt csak a versenysportolók látogathatják és ők is csak az úszómedencét használhatják. Mindenkinek igazolnia kell, hogy tényleg sportoló-e, tehát ez nem bemondásra megy. Ehhez be kell mutatni a versenysportolói igazolványt, valamint az érvényes sportorvosi igazolást.

Egyelőre újabb fővárosi nyitásokról nincs hír, azonban a héten várható egy kormányzati bejelentés, ami valószínűleg a fürdőket is érinteni fogja.

Csillaghegy fedett uszoda