• Télen a Thermalpark fürdő sokszor már eléri a kapacitása határát, ezért jelentősen bővítenék a fedett fürdőrészt.

  • A beruházás 4,5-5 millió euróba, azaz 1,4-1,6 milliárd forintba kerül.

A határtól 25 kilométere, Győrtől pedig nagyjából 40 kilométerre található a dunaszerdahelyi Thermalpark fürdő. Ez a létesítmény Dél-Szlovákia legnépszerűbb termálfürdőjének számít. Április végén írtunk arról, hogy komoly fejlesztések zajlanak a Thermalparkban. Megújul a szabadtéri sportmedence, valamint nekikezdtek a fürdő területén található természetes tó felújításának, amit fürdésre alkalmassá tesznek.

A Parameter.sk friss cikke szerint a következő időszakban további – még nagyobb volumenű – fejlesztéseket is tervez a dunaszerdahelyi termálfürdő vezetősége. A téli időszakban már egyre inkább szűkösnek bizonyul a fürdő kapacitása, jelenleg ugyanis a 10 medencéből 7 medence működik a szezonon kívül is, de ebből csak három fedett, illetve egy részben fedett, kiúszós medencéjük is van.

A főépület kibővítésével azonban a jelenlegi területének háromszorosára növelnék a fedett fürdőrész nagyságát. Ennek kapcsán beltéri csúszdával, hullámmedencével és gyermekvilággal bővülne a fedett részleg kínálata, továbbá meleg vizes medencét, jacuzzit és új pihenőtereket is kialakítanának. Mindezek mellett a vendéglátóegységek számát is növelnék.

A beruházás költségét 4,5-5 millió euróra (átszámítva 1,4-1,6 milliárd forintra) becsülik. Ugyanakkor a fürdő nyereséges, így ennek révén és hitelből finanszírozható lenne a fejlesztés. Jelenleg azt tervezik, hogy 2021-ben kezdődhetne el a fedett fürdő bővítése.

Dunaszerdahely fedett fürdő2018-ban egyébként a Thermalpark árbevétele elérte a 4,18 millió eurót, a nyeresége pedig a 474 ezer eurót. Előbbi 17 százalékos bővülést, utóbbi duplázást jelent a 2017-es adatokhoz képest. Mindezek mellett 4 százalékkal bővült a látogatószámuk, ami tavaly 428 ezer főt tett ki.

Nemrég összegyűjtöttük, hogy a határhoz közeli termálfürdőkben milyen fejlesztések, újdonságok várhatók idén, ezt a cikkünket ide kattintva találja.