• A termálfürdő nyereségét további fejlesztésekbe forgatják vissza.

  • Idén új medencét adnak át, de megújul a fürdőhöz tartozó tó, valamint a szálláshelyeiket is bővítik.

Több mint 40 évre visszatekintő működésének eddigi legjobb évét zárta Dél-Szlovákia legkedveltebb termálfürdője, a dunaszerdahelyi Thermalpark. A Parameter.sk-n olvasható cikk szerint 2018-ban 4,18 millió eurós árbevételt ért el a szállodát is magában foglaló fürdő, ami 17 százalékos növekedést jelent a 2017-es esztendőhöz képest.

A Thermalparkot tavaly összesen 428 ezer vendég kereste fel. Ezen belül 355 ezren voltak az egynapos vendégek, 73 ezren a fürdő szálláshelyein megszálló turisták és 10-20 ezren kifejezetten a komplexum szaunáit vették igénybe.

A fürdő nyeresége tavaly közel a duplájára, 474 ezer euróra nőtt, amit teljes egészében visszaforgatnak a folyamatban lévő fejlesztésekbe. Utóbbiakról a múltkori összeállításunkban írtunk is. Ezek közül hamarosan elkészül a nagy úszómedence és környezetének a felújítása. Csak ez önmagában 1 millió eurós beruházást jelent.

Ez nem csak egy szimpla felújítás lesz, hiszen a medence funkcióit is érinti. Nem pusztán úszni lehet majd benne, hanem háromféle vizes kikapcsolódásra nyílik majd mód: lesz fürdőzős része, egy úszásra alkalmas része és egy ugrálós egysége. A medence kialakítása során egyébként nem csempézni, hanem fóliázni fognak, a tapasztalataik szerint ugyanis egy praktikusabb és könnyebben karbantartható megoldást jelent.

Dunaszerdahelyi termálfürdőFolyamatban van a fürdő területén lévő természetes tó felújítása is. Egy EU-s forrás révén fürdésre is alkalmassá teszik a tavat, aminek révén 4-5000 négyzetméter új vízfelületet vehetnek majd birtokba a vendégek. Ez annyi, mintha öt új nagymedencét építenének.

Szintén az idén induló fejlesztéseik közé tartozik, hogy felújítják a panziójukat. A jelenleg 9 szobával rendelkező szálláshelyet 22 szobássá bővítik. Illetve ősszel nekikezdenek a fürdő szállodájához tartozó parkoló bővítésének.

A Dunaszerdahelyi Televízió is beszámolt a fürdő fejlesztéseiről, a tudósításukat itt tekintheti meg: