• Két éve eltömődött a régi gyógyvizes kút, a tavaly fúrt legújabb termálkút vize pedig már meg is kapta a gyógyvíz minősítést.

  • Idén kisebb fejlesztéseket is tervez a termálfürdő.

A Kiskőrösi Termálfürdő kálváriája még 2017-ben kezdődött, amikor váratlanul elapadt a minősített gyógyvizet adó termálkútjuk. A szerencséjük az volt, hogy még a 2000-es évek elején a biztonság kedvéért fúrattak két termálkutat, s ezeket ugyan korábban nem használták, de 2017 májusában gyorsan be tudták üzemelni mindkettőt.

A termálfürdő biztonságos vízellátása miatt viszont szükséges volt vagy a régi kút felújítása, vagy egy új fúrása. Még 2017-ben kiderült, hogy az előbbi megoldás nem járható, ugyanis az agresszív termálvíz miatt a régi kút szerkezete teljesen tönkrement. Emiatt egy teljesen új kút fúrását határozta el a tulajdonos kiskőrösi önkormányzat.

A közel 100 millió forintba kerülő beruházást tavaly tavasszal kezdték el a VIKUV Zrt. szakemberei és a munkálatokkal még a nyár előtt végeztek. Az elmúlt hónapokban a próbaüzem alatt kiderült, hogy a termálkút megbízhatóan működik, ráadásul több és melegebb vizet ad, mint a régebbi kutak.

Kiskőrösi TermálfürdőA Kiskőrös Tv friss tudósítása szerint az új termálkút vize a közelmúltban gyógyvíz minősítést kapott, a nagyobb vízhozam miatt pedig a fürdő nyitvatartási idejét is növelni tudják, hiszen gyorsabban tudják tölteni a medencéket.

A 2018-ban 109 ezer vendéget vonzó Kiskőrösi Termálfürdőben idén apróbb fejlesztéseket terveznek. Ezek közé tartozik, hogy lecserélik az uszoda vízforgató szivattyúit, valamint az öltözőbe párátlanító berendezést szerelnek fel.

A helyi televízió fürdővel kapcsolatos tudósítását itt tudja megnézni: